truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Alles over de term Market Cap

Misschien ben je de term ‘Market Cap’ wel eens tegengekomen. Dit is de afkorting voor ‘market capitalization’. Het speelt een belangrijke rol bij cryptogeld. Dankzij deze gegevens weet je namelijk of het de moeite waard is om te investeren. Wat betekent de term precies?

Wat betekent ‘market cap’?

‘Market cap’ is een Engelse term die we gebruiken om de relatieve grootte van een cryptocurrency te bepalen. Je kunt dit berekenen door de prijs te vermenigvuldigen met de rondgaande voorraad (in termen: ‘circulating supply’).

De formule is dus: Market Cap = Prijs x Circulating Supply.

De verschillen tussen de soorten supplies

Er zijn verschillende soorten supplies. Zo zijn er de Circulating Supply, Total Supply en Max Supply. Door te weten wat deze supplies inhouden, begrijp je beter wat de MarketCap precies is. Er wordt bij de market cap altijd gerekend met de Circulating Supply.

De Circulating Supply is de beste schatting van het aantal coins dat rondgaat op de markt, en dus in handen is van het publiek. We rekenen met deze supply bij de market cap, omdat de coins die geblokkeerd, gereserveerd, of niet verkocht kunnen worden aan het publiek, de prijs niet kunnen beïnvloeden. Daardoor kunnen ze ook de market cap niet beïnvloeden. Het geeft een eerlijk beeld van de markt.

De Total Supply is de totale hoeveelheid coins die bestaat. Daar gaat nog het aantal coins vanaf dat is ‘verbrand’.

De Max Supply is het aantal coins dat ooit zal bestaan. Daarbij kijken we over de hele tijd dat een cryptocurrency kan bestaan.

Een veelgemaakte fout voorkomen

Een veelgemaakte fout is dat geld en waarde worden gelinkt. Waarde kan bestaan zonder geld. Het feit dat we de waarde in euro’s of dollars rekenen, is irrelevant. Daarom maakt het niet uit hoeveel er in crypto is geïnvesteerd, maar hoeveel de circulerende waarde is.

Stel dat we een cryptocurrency zouden introduceren met tien miljoen coins en ze allemaal voor een dollar zouden verkopen. De market cap zou dan nog steeds 10 miljoen zijn, ook al is er maar een dollar in geïnvesteerd. Kortom: het gaat om de waarde, niet om het geld.

Een project met een lage cap is geen garantie voor succes

Wie net begint met cryptocurrency, zal denken dat het aantrekkelijk is om te investeren in de eerste de beste currency met een lage market cap. Toch is dat niet verstandig. Het is het beste om te kiezen voor het project met het meest solide plan. Een goede coin heeft een goede ideologie en een lage market cap. Er zijn genoeg goede coins te vinden.

Risico’s

In theorie geeft het investeren in een kleine, onbekende cryptovaluta je de mogelijkheid je investering op een hoog tempo te laten groeien. Toch is het niet aan te bevelen direct te investeren in een dergelijke munt. Het investeren in kleine cryptocurrencies is namelijk erg riskant. Een deel van de investeerders krijgt zijn of haar inleg nooit terug.

Als je niet zo van het gokken bent, is het inleggen in een dergelijke munt geen goed idee. Een investering kan tien keer zo hard groeien, maar de hele inleg kan ook in rook opgaan. Onthoud bij het investeren dat je nooit meer moet inleggen dan je kunt missen. Houd altijd rekening met de mogelijkheid dat je al het geld kwijtraakt.

De market cap bijhouden

Het is een goed idee om de market cap nauwkeurig bij te houden. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt bijhouden. Kies voor een website met een duidelijk overzicht van ranking, koersen en andere informatie. Kijk niet alleen naar de marktwaarde, maar ook naar het aantal munten dat in omloop is. Fixeer je er overigens niet op, want er kunnen altijd nog meer munten de markt op gaan.

Er zijn ook verschillende manieren. Bijvoorbeeld via Marketcap.nl of via apps in de Apple App Store of Google Play Store. Een dergelijke app is een absolute must have, zodat je van minuut tot minuut kunt bijhouden wat je favoriete munten op de markt doen.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews