truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

Het jaar 2018 was een zeer slecht jaar voor de koersontwikkeling van Bitcoin en de algemene cryptovaluta markten. In januari keerde de euforische stierenmarkt zich om in een berenmarkt met gruwelijke prijscorrecties als gevolg doordat steeds meer particuliere beleggers en speculanten de markt verlieten.

Het jaar 2018 was een uitstekend jaar voor de institutionele beleggers die vooralsnog aan de zijkant wachten op de juiste infrastructuur en de wettelijke kaders om te kunnen beleggen in goede cryptocurrency en blockchain projecten. In 2018 werd het duidelijk dat de institutionele beleggers op Wall Street Bitcoin en andere cryptomunten als een nieuwe beleggingsklasse zien.

Het feit dat Bitcoin nu, na 10 jaar ontwikkeling, wordt gezien als een nieuwe beleggingsklasse komt duidelijk naar voren in een intern rapport van de zakenbank Morgan Stanley: ‘Bitcoin Decrypted, A Brief Teach-In and Implications’. Bitcoin wordt volgens de onderzoekers van de bank als een alternatief beleggingstrument beschouwd aangezien het is opgeworpen wordt als antwoord op de problemen van het traditionele financiële systeem en als oppotmiddel die buiten het traditionele financiële systeem werkt. Hiervoor is het wel nodig dat er goede gereguleerde opslagdiensten en handelsplatformen worden uitgewerkt voor institutionele beleggers. Inderdaad, deze worden op dit moment gebouwd.

De infrastructuur voor een nieuwe beleggingsklasse

Fidelity Investments zal in 2019 Fidelity Digital Assets Services lanceren om institutionele investeerders en andere beleggers de mogelijkheid te kunnen bieden om te investeren in Bitcoin en later ook andere crypto assets. Fidelity’s aankomende Digital Assets dienstverlening is hierbij een belangrijke stap vooruit waardoor meer en meer vermogensbeheerders hun voeten nat zullen durven maken. Fidelity is een onafhankelijke vermogensbeheerder met meer dan 7 biljoen Amerikaanse Dollars in haar koffers.

Fidelity is niet de enige vermogensbeheerder die een belangrijke rol wil gaan spelen in het faciliteren van de gereguleerde handel in Bitcoin als een nieuw beleggingsinstrument. ICE (Inter Continental Exchange), het moederbedrijf van onder meer de New York Stock Exchange (NYSE), werkt op dit moment aan de lancering van Bakkt. Bakkt wil de massale adoptie van digitale activa ondersteunen door het uitbouwen van een vertrouwde infrastructuur voor het verhandelen, opslaan en uitgeven van cryptovaluta en blockchain assets. Om dit te bereiken zal Bakkt werken aan een framework dat als een fundament voor gereguleerde cryptovaluta kapitaalmarkten kan dienen.

Naast ICE, werkt ook de effectenmakelaar TD Ameritrade aan een eigen crypto exchange (ErisX), zal verder de NASDAQ Bitcoin gaan futures verhandelen en zal elke Amerikaanse zakenbank van start gaan met een eigen crypto trading desk.

Beter laat dan nooit?

De komst van de institutionele beleggers werd gedurende de stierenmarkt in 2017 volop aangekondigd toen de CBOE en de CME Group Bitcoin Futures lanceerde. Het duwde de Bitcoin koers tot bijna over de $20.000,-  grens. De koersverwachtingen werden naar boven geschroefd aangezien het institutionele geld de koers verder naar de maan zou laten schieten. Deze verwachting was veel te voorbarig. Belangstelling viel tegen. De benodigde infrastructuur en kaders waren er ook nog niet. De lancering van de Bitcoin Futures door de CME en de CBOE waren de eerste  kleine stappen. De Amerikaanse beurswaakhond (SEC) keurde verder de Bitcoin ETF voorstellen af waardoor de Bitcoin koers weer nieuwe bodems opzocht.

Het kost tijd om een nieuwe beleggingsklasse belegbaar te kunnen maken volgens de wetgeving en regels voor institutionele beleggers. Ondanks de koersdalingen is de financialisering van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse voor het grote geld volop in ontwikkeling. Het zal waarschijnlijk nog een aantal jaren duren, maar 2019 zal pas echt het begin aankondigen van  de komst van institutionele beleggers. Nu crypto de berenmarkt alle zwakke handen en partijen uit de markt jaagt, zijn de lage koersen in het vierde kwartaal van 2018 een veel betere aanleiding voor institutionele beleggers om volgens de regels voorzichtig te investeren in Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse.

Voor meer informatie:

Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op vele verschillende artikels van de Bitcoin Cursus die je kunt vinden op de bestebank.org. Deze informatie is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies. Bitcoin is een volatiel beleggingsproduct. Uw kapitaal loopt risico. Vergaar eerst kennis over Bitcoin voordat u een beslissing neemt om bitcoin te kopen!

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews