truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Wie wil handelen in cryptocurrency, doet dat via een exchange. Deze online beurzen claimen helemaal veilig te zijn, maar hoe veilig zijn exchanges nu echt? Is het wel een goed idee om je cryptogeld er te parkeren?

Exchanges zijn online, en dus te hacken

Het is goed je te beseffen dat alles wat online gebeurt gehacked kan worden. Het komt regelmatig voor dat hackers hun pijlen richten op crypto exchanges. Een groot probleem voor de gebruikers ervan: als een hack slaagt, zou de hele inleg zomaar in rook op kunnen gaan.

Daarom wordt het aangeraden om zelf na te denken over de veiligheid van het account op de exchange. Dat begint bij het zelf leren beveiligen van accounts en bewustwording van de mogelijkheden rondom veiligheid.

Tweestapsverificatie

Schakel tweestapsverificatie in. Soms wordt dit ook ‘2FA’ genoemd: 2 Factor Authentication. Hiermee beveilig je je account optimaal. Als je wilt inloggen, moet je dit ook doen via een aparte app of via een sms-code. Op die manier moet je dus twee keer toestemming geven om in te loggen.

Het voordeel van tweestapsverificatie is dat je iedere inlogpoging afzonderlijk van elkaar moet goedkeuren. Probeert iemand in te loggen, dan kun je de poging dus afslaan. Alleen jij hebt immers de tweede code, die benodigd is om de inlogpoging af te ronden.

Sla je cryptocurrency veilig op

Inmiddels weet je dat online opslaan niet de veiligste methode is. Daarom raden wij aan om te investeren in een offline wallet. Denk bijvoorbeeld aan de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet met versleuteling. Daar zet je je munten op, en koppel je weer af van de computer als je er even niet bij hoeft.

Een dergelijke offline wallet heeft wel even contact met de computer. Daarom is het belangrijk ook de computer zelf op de juiste manier te beveiligen. Dat begint met een goede malware- en virusscanner. Ook een goede firewall mag niet vergeten worden. Uiteraard gebruiken we overal sterke wachtzinnen voor, maar dat mag voor zich spreken.

Pas op voor phishing

Voordat je gebruikmaakt van een cryptocurrency exchange, is het belangrijk eerst na te gaan of de website betrouwbaar is. Doordat crypto steeds populairder wordt, proberen meer cybercriminelen een graantje mee te pikken. Zij lanceren een frauduleuze website die precies lijkt op een legitieme exchange. Op die manier proberen ze investeerders op te lichten.

Dankzij phishing kunnen cryptohandelaren veel geld verliezen. Daarom is het belangrijk te controleren of je gebruikmaakt van een legitieme exchange. Dat begint heel simpel: heb je de naam juist gespeld? Heeft de crypto exchange een veilige, versleutelde verbinding (https)? Zie je dus ook een slotje bij de naam staan? Via Exchanges.nl kun je zien welke veilig zijn.

Omdat er zoveel verschillende exchanges zijn, kan het zijn dat je denkt dat je gebruikmaakt van een legitieme exchange, terwijl deze in de praktijk voor frauduleuze doeleinden wordt gebruikt. Zoek daarom eerst even wat recensies op.

Tips

Veel exchanges claimen helemaal veilig te zijn, maar toch is het belangrijk de juiste maatregelen te nemen. Een paar tips:

  • Maak regelmatig back-ups. Van deze tip ga je nog zoveel plezier hebben, dat we deze bovenaan zetten. Bij online wallets heb je vaak de mogelijkheid om een back-up te maken. Maak ook zelf back-ups van je offline wallets. Versleutel deze op een veilige manier.
  • Sla alleen kleine hoeveelheden cryptomunten op in een online wallet, zoals bij een exchange;
  • Sla grotere hoeveelheden op in een hardware wallet;
  • Versleutel je wallets op een sterke manier. Daarvoor maak je gebruik van een zo ingewikkeld mogelijke wachtzin, die bestaat uit kleine letters, cijfers en speciale tekens;
  • Schakel ‘two factor identification’ (tweestapsverificatie) in. Veel exchanges bieden deze optie aan. Heeft de exchange van jouw keuze dit niet, dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar een andere partij.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews