truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Hardware wallets en Man in the Middle (MitM) aanvallen

Op 3 februari 2018 verscheen er op bitcoin.com een waarschuwing over een zwaktepunt in de beveiliging van hardware wallets. Een aanvaller zou het ontvangstadres dat in de software van de hardware wallets naar voren komt aan kunnen passen. Op deze manier kunnen gebruikers ongemerkt munten naar het adres van de aanvaller verzenden in plaats van naar hun eigen wallet. De specifieke details van het zwaktepunt zijn niet zo belangrijk, maar wat gebruikers zich hierdoor wel moeten realiseren is dat je de informatie op het scherm van je PC nooit volledig kunt vertrouwen. Kwaadwillende personen kunnen specifieke informatie op je beeldscherm aanpassen om jou andere transacties te laten doen dan je van plan was. Een vergelijkbare zwakte is aanwezig bij het doen van transacties. Een aanvaller zou andere data naar de hardware wallet kunnen verzenden dan jij op je computer hebt ingevoerd. Wanneer je vervolgens de transactie op je hardware wallet bevestigd kan het daardoor zijn dat je jouw munten naar een ander adres verzend dan je van plan was.

Reactie van Ledger

Ledger heeft inmiddels een officiële reactie gegeven. Zij geven terecht aan dat dit niet zozeer een zwakte is in de veiligheid van Ledger, maar iets waar iedereen die met cryptocurrency werkt mee te kampen heeft. Ledger geeft aan dat er bij hen nog geen gebruikers bekend zijn die op deze manier bestolen zijn, maar het is wel belangrijk dat mensen zich tegen deze gevaren beschermen. Als onderdeel van het veilig omgaan met je cryptocurrency is het belangrijk dat je zo veel en zorgvuldig mogelijk gebruik maakt van de mogelijkheid om adressen en transacties te verifiëren. 

Oplossingen

Je kunt deze problemen gelukkig voorkomen. De verschillende hardware wallets bieden de mogelijkheid om je ontvangstadressen en transacties te verifiëren. De Ledger Nano S, Ledger Blue, KeepKey en Trezor maken daarbij gebruik van het ingebouwde scherm. Voor de Digital Bitbox zul je het apparaat moeten koppelen met een mobiele applicatie. 

In onze helpdesk kun je informatie vinden hoe je de Digital Bitbox kan koppelen met de mobiele applicatie.

TREZOR transactie verificatie

Transactieverificatie

Voor het verifiëren van transacties dien je bij het bevestigen van een transactie op je hardware wallet de transactiedata die op het scherm van de wallet of mobiele app verschijnt zorgvuldig te controleren. Als deze informatie overeenkomt (adres en hoeveelheid) met de transactie die je van plan was te doen, kun je deze bevestigen. Het scherm van de hardware wallet of mobiele applicatie geeft altijd precies aan wat er op de blockchain gaat gebeuren en is dus altijd te vertrouwen. 

Ontvangstadresverificatie

Om ontvangstadressen te verifiëren geef je de wallet de opdracht om het ontvangstadres op het apparaat of je telefoon te tonen. Het apparaat toont hierbij het ontvangstadres dat je ook op je scherm zou moeten zien. Het apparaat kan daarbij alleen adressen laten zien die bij jouw eigen wallet horen. Wanneer het adres op je hardware wallet of telefoon overeenkomt met het adres op het scherm van je PC weet je zeker dat het adres onderdeel is van jouw wallet.

In onze helpdesk kun je voor de Ledger Nano S en Blue, Trezor, KeepKey en Digital Bitbox precies vinden hoe ontvangstadresverificatie in zijn werk gaat.

Onzorgvuldigheid blijft het grootste gevaar

Het blijft altijd belangrijk om op je hoede te zijn voor punten waar kwaadwillende personen misbruik van kunnen maken. De hardware wallet beschermd zorgvuldig je private key, maar je dient nog steeds te allen tijde goed in de gaten te houden wat je doet. Je private key verliest zijn waarde wanneer iemand jou door bedrog zo ver weet te krijgen zelf je munten naar een onbekend adres te sturen. De kans is wellicht klein dat je het slachtoffer wordt van een dergelijke aanval, maar is nog steeds voor alle wallets aanwezig. Wees dus altijd op je hoede! Hardware wallets bieden de zorgvuldige gebruiker echter wel de mogelijkheid om zich in te dekken tegen deze gevaren en zijn dus bij uitstek de veiligste optie voor het opslaan van je cryptografische valuta.

Wil je ook jouw investeringen beschermen? Neem dan een kijkje in onze webshop.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews