truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

De blockchain zorgt ervoor dat de wereld eerlijker wordt. Het biedt namelijk veiligheid en transparantie. Deze techniek kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt. In deze blog worden een aantal voorbeelden behandeld en wordt uitgelegd waarom de blockchain zo veilig is.

Hoe werkt de blockchain?

Voordat we behandelen voor welke toepassingen de blockchain kan worden gebruikt en hoe het de wereld eerlijker kan maken, is het goed nog even stil te staan bij hoe de blockchain ook al weer werkt.

De blockchain kun je zien als een grootboek met daarin de boekhouding van elke transactie die ooit is gedaan. Iedere keer dat een nieuwe transactie wordt geregistreerd, komt deze aan een ketting van bestaande datablokken van transacties. Daarom noemen we deze ketting de blockchain. Waar we vroeger een notaris nodig hadden om transacties te controleren en te valideren, kunnen we tegenwoordig de blockchain gebruiken.

Wat maakt de blockchain zo veilig?

De blockchain technologie houdt rekening met privacy, door details alleen te delen met deelnemers aan een bepaalde transactie. Er wordt niets doorgestuurd naar derden. Daarnaast kent het een hoge mate van transparantie: iedereen kan het grootboek inzien en valideren. Er kan alleen iets worden toegevoegd aan de blockchain als alle partijen de toevoeging valideren.

De blockchain kan niet zomaar aangepast worden. Iedere deelnemer op de blockchain zou dan de aanpassing moeten overnemen. Daardoor is het onmogelijk om te knoeien met gegevens, of deze zelfs te verwijderen.

Supply chain management

Een toepassing waar de blockchain al vaak voor wordt gebruikt, is supply chain management. Dit is een technologie om bepaalde processen binnen een bevoorradingsketen bij te houden. Dat houdt in dat de consument precies kan achterhalen wat er bijvoorbeeld in zijn of haar eten zit, of het organisch is gemaakt en of er rekening is gehouden met fair trade handel. Zo weet de consument ook zeker dat de goederen met respect voor mensen is geproduceerd.

Daarvan profiteert niet alleen de consument, maar ook het bedrijf dat de producten produceert. Op de blockchain wordt namelijk transparantie vastgelegd. De integriteit van een bedrijf kan niet meer ter discussie staan.

Eerlijke handel

Op de blockchain kan informatie over bedrijven worden vastgelegd. Daardoor is de kans op eerlijke handel groter. Schandalen kunnen voorkomen worden, doordat de juiste informatie voorhanden is.

Denk maar eens aan het gesjoemel met software in auto’s. Dat was niet mogelijk geweest als alle informatie was vastgelegd op de blockchain. De informatie wordt namelijk door meerdere partijen gechecked. Er zou onmiddellijk ontdekt zijn dat er iets niet klopt. De registratie op de blockchain zou daardoor worden afgewezen. Bij zo’n ontdekking ben je er bijna verzekerd van dat het wereldkundig wordt gemaakt.

Ook bij kledingproducenten kan de blockchain werken. Er zou geregistreerd kunnen worden waar sweatshops zich bevinden. Als een kledingstuk precies uit dat gebied komt, zou op de blockchain geconstateerd kunnen worden dat er niet met respect voor de mens werd geproduceerd.

Verkiezingen

Een ander voorbeeld: niet overal ter wereld verlopen verkiezingen eerlijk. Door stemmen op de blockchain te registreren, kan er niet meer met uitslagen geknoeid worden. De blockchain traceert de informatie en verifieert dat de informatie klopt. Stemfraude is dan onmogelijk.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews