IOTA nu beschikbaar voor de Ledger Nano S hardware wallet

Eigenaren van IOTA-tokens kunnen nu de tokens op hun computer isoleren met een Ledger Nano S

IOTA Foundation, een non-profitorganisatie die gericht is op gedistribueerde ledger-technologie en permissionless ecosystem development, kondigde vandaag een nieuwe samenwerking aan met Ledger, de marktleider op het gebied van cryptocurrency- en blockchain-beveiliging, om IOTA-tokens te integreren met Ledger's veilige hardware-wallets voor cryptocurrency.

De Ledger Nano S hardware-wallet zal gebruikers in staat stellen om de private keys die toegang verlenen tot hun IOTA-tokens beschermen met een hypermoderne veilige chip. De Ledger hardware-wallets integreren met de IOTA Trinity Wallet en Romeo Wallet om seeds van gebruikers (de sleutel om toegang tot hun rekening te krijgen) te isoleren van hun computer of smartphone, wat een extra beveiligingslaag geeft tegen hackers. Gebruikers zullen transacties op hun Ledger hardware-wallet kunnen accorderen, als onderdeel van het beveiligingsprotocol.

“Bij zowel Ledger als IOTA ligt de voornaamste focus op het bieden van de grootste veiligheid en kwaliteit”, zei Eric Larchevêque, CEO bij Ledger. “De samenwerking tussen de teams zorgde voor een onmiddellijke synergie, gericht op het ontwikkelen van een compatibiliteitsfunctie waarmee gebruikers IOTA-tokens op Ledger-toestellen kunnen bekijken, opslaan en beheren. We zijn erg blij dat we IOTA mogen verwelkomen op het Ledger-platform.”

IOTA Ledger

Wat maakt Ledger verschillend?

Ledger-wallets hebben een speciaal besturingssysteem (OS), BOLOS, dat wordt geïntegreerd in een beveiligde chip. De EAL5+-gecertificeerde chip die in Ledger Hardware Wallets wordt gebruikt is dezelfde die wordt gebruikt voor creditcards en paspoorten. Het is een fraudebestendig platform, dat op veilige wijze applicaties en gegevens kan hosten, conform de regels en veiligheidseisen opgegeven door gemachtigde applicaties en mensen. Het hacken van een beveiligde chip kost ontzettend veel moeite, terwijl generieke microcontrollers gemakkelijk door amateurs gehackt kunnen worden.

“Hardware-wallets worden gezien als de veiligste manier om cryptocurrency's op te slaan. Wij bij IOTA streven naar het leveren van de veiligste en handigste standalone cryptocurrency-wallet. De Trinity-wallet is hard onderweg om aan dat criterium te voldoen, en vandaag kondigen we met trots de volgende stap in de goede richting aan. Ledger heeft een sterke reputatie opgebouwd wat betreft beveiliging en betrouwbaarheid, en dit maakt integratie met Trinity een logische keuze. We zijn trots op de manier waarop onze gemeenschap, de IOTA-ontwikkelaars en het Ledger-team hebben samengewerkt om dit mogelijk te maken”, zei David Sønstebø, medevoorzitter en medeoprichter van de IOTA Foundation.

IOTA is een open-source gedistribueerde ledger-technologie, die verder gaat dan Blockchain. Het is ontworpen om schaalbaar te zijn met nul transactiekosten, en met data-integriteit om de toekomst van de Internet of Things te ondersteunen.

De IOTA-applicatie is nu verkrijgbaar in de Ledger Live-manager voor de Ledger Nano S. De applicatie is ontwikkeld door IOTA-community developers.

Vertaling van artikel Ledger


Heb je nog geen Ledger Nano S?


X

Toegevoegd aan je winkelwagen