Ledger Nano S en de naderende Bitcoin Cash Fork

Er komt een hard fork aan voor Bitcoin Cash, die op 15 november zal plaatsvinden. Aangezien deze fork zal leiden tot minstens twee chains zonder replay protection, zal Ledger de Bitcoin Cash service tijdelijk stopzetten om ongewenste transacties te vermijden, totdat het duidelijk is welk van deze chains de voornaamste chain zal worden.

Waarom komt er een Bitcoin Cash fork?

De Bitcoin Cash fork is het gevolg van onenigheid tussen de verschillende teams van Bitcoin Cash-ontwikkelaars. Aangezien er geen consensus is bereikt, zal een hard fork plaatsvinden op 15 november rond 17:40 UTC+1 (epoch 1542300000), wat zal leiden tot meerdere afzondelijke Bitcoin Cash chains. Eén van deze chains zal de voornaamste worden. Zodra het voor Ledger duidelijk is om welke het zal gaan, zullen ze de munt weer gaan ondersteunen.

Wat betekent dit voor mij?

Ledger zal de Bitcoin Cash service tijdelijk stopzetten totdat het duidelijk is welke van deze chains de stabiele chain is, zowel op technologisch als op economisch vlak. De reden dat de service gedurende deze tijd wordt afgesloten is om ongewenste transacties (als gevolg van "replay attacks") te voorkomen, wat kan leiden tot verlies van vermogen en andere mogelijke problemen die zich gedurende deze tijd rondom Bitcoin Cash kunnen voordoen. Afhankelijk van hoe de fork zal aflopen, zal Ledger communiceren over hun volgende move, zodra ze een duidelijker beeld van de uitkomsten hebben.

Tijdens de tijdelijke onderbreking van de service zullen je Bitcoin Cash private keys gewoon beveiligd blijven.

Als je tijdens deze periode transacties wilt uitvoeren, kun je nog steeds een wallet van een derde partij die Ledger-toestellen ondersteunt gebruiken. Een voorbeeld is Electron Cash. Dit doe je dan wel op eigen risico.

Wat moet ik doen?

Als je niet van plan bent om transacties uit te voeren met je Bitcoin Cash-vermogen tijdens deze serviceonderbreking, hoef je niets te doen. Dat houdt in dat je niet je Bitcoin Cash account kunt gebruiken tijdens de serviceonderbreking. Je zult op onze statuspagina online kunnen zien wanneer Bitcoin Cash weer terug online is. We zullen ook onze gebruikers op de hoogte houden via onze Twitter- en Facebook-accounts. Zodra de service weer terug is, zul je weer toegang hebben tot je Bitcoin Cash.

Als je toegang wil blijven verkrijgen tot je Bitcoin Cash, raden we je aan om je Bitcoin Cash naar een andere wallet te verplaatsen, of naar een exchange-platform, dat de munt gedurende deze tijd zal blijven ondersteunen. Hou er wel rekening mee dat de gevolgen daarvan dan op eigen risico zijn. Het is ook mogelijk dat de wallets van derde partijen die al Ledger-toestellen ondersteunen onafhankelijke oplossingen aanbieden.

Blijf op je hoede!

Pogingen tot oplichterij komen vaak voor ten tijde van forks. Vertrouw geen weggevertjes en hou je recovery seed met 24 woorden veilig, offline en voor jezelf. Houd er rekening mee dat we geen telefonische ondersteuning bieden.

X

Toegevoegd aan je winkelwagen