truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Samen met update 1.4.2 kondigt Ledger aan dat ze gaan veranderen naar een meer regulier updatemodel. Aangezien het bedrijf flink aan het groeien is, ontstaan er meer kansen om de veiligheid en kwantiteit van de updates te doen toenemen. 

Wat is er nieuw in deze update?

1) Verbeterde veiligheid PIN-code

In de vorige versie begon het invullen van de PIN code altijd met het getal 5. In theorie kon iemand in de buurt aan de hand van het aantal klikjes op de knoppen horen welk getal ingevoerd wordt. Vanaf 1.4.2 is deze volgorde willekeurig om deze veiligheid te verbeteren.

2) Verbeterde veiligheid recovery seed

Deze veiligheidsverbetering is vergelijkbaar met vorige verbetering. Met het invoeren van de letters van je 24 woord recovery seed begon elk woord met een A. Ook hierdoor kon iemand die in de buurt is in theorie horen of zien hoe vaak een knopje ingedrukt wordt. Vanaf deze update komen de letters willekeurig in beeld om dit probleem op te lossen.

3) Verwijderen van verwarrende foutmeldingen

Veel klanten hebben met het updaten naar versie 1.4.1 verwarrende foutmeldingen zien verschijnen zoals "MCU firmware is not genuine". Terwijl dit een onderdeel was van het updateproces zorgde dit voor zorgen onder gebruikers. Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd aan de manier hoe de secure element interactie heeft met de microcontroller (MCU). Je kunt hier meer leren over de architectuur van de hardware.

4) Verbeteren van applicatiecontrole

In deze update is een verbetering doorgevoerd in de manier waarop geïnstalleerde applicaties worden gecontroleerd en geverifieerd. 

Hoe installeer ik deze update?

1) Controleer de firmware versie

Ga naar Settings > Device > Firmware op het apparaat. Als de huidige versie lager is dan 1.3, dan moet je de 24 woorden opnieuw invoeren na het uitvoeren van de installatie. Zorg er dan voor dat je de 24 woorden bij de hand hebt voordat je deze update gaat installeren.

Heb je een nieuwe Ledger die nog niet is geïnstalleerd? Hou dan het rechter knopje ingedrukt voordat je de kabel aansluit. Je komt nu in de recovery mode en kunt hier bij Settings > Device > Firmware kijken welke versie je hebt.

2) Start de Ledger Manager

Start de Ledger Manager. Dit kun je doen door chrome://apps in te typen in de browser zoekbalk van Google Chrome. Heb je de Ledger Manager nog niet geïnstalleerd? Download deze dan hier.

3) Verwijder alle applicaties

Klik op Applications in de linker kolom in de Ledger Manager. Verwijder hier alle appjes die geïnstalleerd zijn op de Nano S. Je raakt je munten niet kwijt door het verwijderen van deze apps. Op het scherm van de Nano S kun je zien welke geïnstalleerd zijn. Helaas geeft de Ledger Manager niet aan of een appje op het apparaat staat of niet.

4) Download en installeer de update

Ga in de linkerkolom naar Firmwares en klik op Install. 

Vervolgens verschijnt er op het scherm van de Nano S "Allow Ledger Manager?". Bevestig dit door op het rechter knopje te drukken.

De Ledger Manager geeft nu aan dat de update aan het installeren is.

5) Ga verder met de firmware update

Vervolgens verschijnt er op het scherm "Update firmware", bevestig dit door op het rechter knopje te drukken.

Vervolgens moet je bevestigen dat versie 1.4.2 geïnstalleerd is.

Nu moet je bevestigen dat de Identifier op het scherm van je computer in de Ledger Manager applicatie overeen komt met de Identifier op het scherm van je Ledger Nano S. Indien ze overeenkomen kun je dit bevestigen door op het rechter knopje te drukken.

Het apparaat gaat nu herstarten. 

Er zijn twee opties nu:

A) Als de firmware bij Stap 1 versie 1.4.1 was, dan kun je direct naar stap 7 gaan. 

B) Als de versie bij Stap 1 versie 1.3.1 of lager was, dan komt er MCU firmware is outdated op het scherm te staan. Ga in dit geval naar Stap 6.

6) Herstart de Nano S

Haal de kabel uit de Nano S en stop deze er vervolgens weer in terwijl je het linker knopje ingedrukt houdt. 

Nu verschijnt er Bootloader op het scherm van de Nano S, terwijl er op de computer in de Ledger Manager Restoring MCU staat.

Tijdens de MCU update verschijnt er eerst Update op het scherm en vervolgens Processing.

Mocht er op de computer in de Ledger Manager To begin, connect your Ledger Wallet verschijnen, wacht dan even enkele minuten. Gaat dit niet weg en ben je een klant van Cryptomaan? Neem dan contact met ons op.

Klanten van Cryptomaan hebben altijd toegang tot onze professionele klantenservice. Kom je ergens niet uit? Bel gerust! 

 A) Was bij Stap 1 de firmware versie 1.2 of lager en wel eerder geïnitialiseerd,  kies tijdens het opstarten voor het linker knopje als er komt "Configure as new device". Vul nu de 24 woorden opnieuw in.

B)  A) Was bij Stap 1 de firmware versie 1.2 of lager en nog niet eerder geïnitialiseerd, kies tijdens het opstarten voor het rechter knopje als er komt "Configure as new device". Je moet nu een PIN code bedenken en de 24 woorden op de recovery card schrijven.

Ga vervolgens door naar Stap 7.

7) Verifieer de firmware en MCU versies op de Nano S

Vul de PIN code en navigeer naar Settings > Device > Firmware. Controleer of de secure element versie 1.4.2 is klik vervolgens op het rechter knopje en kijk of de MCU versie 1.5 is. Klopt dit? Dan heb je succesvol de update geïnstalleerd!

8) Installeer de apps op de Nano S

Je kunt nu via de Ledger Manager de apps weer op de Nano S installeren. Installeer altijd als eerst de Bitcoin app, deze is nodig om alle anderen applicaties goed te kunnen gebruiken.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews