truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Er is vanaf 6 maart een nieuwe update voor de Ledger Nano S (versie 1.4.1). Deze update brengt een gewilde feature met zich mee.

Aantal appjes

Het aantal appjes, die tegelijkertijd op de Nano S kunnen staan, is nu maximaal 18. In het verleden was dit vier tot vijf appjes, door de geringe hoeveelheid geheugen die de Nano S bezit. De nieuwe update zorgt niet voor meer geheugen, maar optimaliseert de grootte van de apps die gerelateerd zijn aan Bitcoin. De Bitcoin gerelateerde appjes delen nu een groot deel van de code, in plaats van dat elk appje dezelfde code onnodig dubbel op het apparaat zet.

Als je een grotere hoeveelheid apps op je Nano S wilt, kan dat dus alleen met bepaalde apps. Apps waar dit voor geldt zijn bijvoorbeeld: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Dogecoin, Dash, Zcash, Komodo en Stratis. Apps waar dit niet voor geldt zijn Ethereum, Ripple, FIDO U2F en de Password Manager.

Het is dus afhankelijk van de soort app, hoeveel appjes je nu op het apparaat kunt zetten. Ongeveer 4-6 appjes is vanaf nu gebruikelijk.

Scherm sluiten

Met deze update kun je nu ook handmatig het scherm vergrendelen. Wanneer je beide knoppen drie seconden in drukt, vergrendelt het scherm. Je kunt gebruik maken van deze functie als je in het dashboard zit of als je van een app gebruik aan het maken bent.

Extra veiligheidscheck bij installatie

Om te zorgen dat je de 24 woorden van je back-up recovery sheet goed hebt overgenomen, dien je deze allemaal te bevestigen op het moment dat je je Ledger installeert. Dit maakt het apparaat nóg veiliger, omdat er gevallen zijn geweest, waarbij gebruikers hun back-up niet honderd procent correct hadden overgenomen.

Hoe update ik mijn Ledger Nano S?

 • Start de Ledger Manager op je pc of mac en connect je Nano S.
 • Voer je pincode in en laat de Ledger Manager synchronizeren door te wachten tot de applicaties verschijnen in de Ledger Manager.
 • Klik op firmware aan de linkerkant.
 • Klik op het groene pijltje naast ‘Firmware version 1.4.1’
 • Klik daarna op installeren.
 • Sta de Ledger Manager toe up te daten door op de rechterknop van de Nano S te drukken, op het moment dat het apparaat om ‘Allow?’ vraagt.
 • Check of het versienummer klopt en of de identifier op je Nano S overeenkomt met de identifier in je Ledger Manager. Dit laatste vind je terug onderaan je scherm in Ledger Manager.
 • Voor vervolgens je pincode weer in als de Nano S daarom vraagt.
 • Vervolgens krijg je de melding ‘MCU firmware is outdated’. Je Ledger Manager hoort nu het volgende scherm weer te geven:

 • Als dat het geval is, unplug je Nano S. Houd de linkerknop vijf seconden in en connect je Nano S terwijl je de linkerknop ingedrukt houdt. Hierdoor komt er Bootloader op het scherm te staan. De Ledger Manager geeft ‘Restoring MCU’ weer.
 • Als je Ledger geupdate is, kun je weer inloggen door je pincode in te voeren.

De melding Unable to install OS updater

Als je deze melding krijgt, verwijder dan eerst de appjes van je Nano S via je de Ledger Manager en probeer het opnieuw.

Mijn scherm blijft op update vast staan

Als dit gebeurt kun je de Ledger Manager en Nano S opnieuw opstarten. Als dat geen verschil maakt, kun je de Nano S met het update scherm en de Ledger Manager aan laten staan en wachten totdat de update vanzelf wordt uitgevoerd. Door de drukte op het netwerk tijdens het implementeren van een update, wil het nog wel eens enige tijd duren voordat het apparaat automatisch begint te updaten.

Nadelen nieuwe update?

Het vergroten van het aantal apps dat op de Nano S kan is heel handig, maar brengt ook een nadeel met zich mee. Op het moment dat je inlogt in de Ledger door je pincode in te voeren, kan het zijn dat het scherm 1 tot 2 seconden vast blijft staan. Schrik niet als dit gebeurt! Dit komt omdat de hardware wallet alle apps probeert te laden.


Heb je nog geen Ledger Nano S?


Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews