Nieuwe Ledger desktop en mobiele software

Naar verwachting komt Ledger op 9 juli uit met de nieuwe Ledger Wallet Desktop software. In het begin van 2015 heeft Ledger de eerste versie van de Ledger Wallet Bitcoin software uitgebracht voor Google Chrome. Later zijn Ethereum en Ripple toegevoegd. Drie jaar later is het nodig tijd voor een flinke oppoetsbeurt. Wat kun je verwachten van deze update?

Geen Google Chrome vereist

Deze nieuwe versie functioneert volledig los van Google Chrome. Google stopt  later dit jaar met de app-ondersteuning in Chrome. Ledger is hier met deze update mooi op voorbereid. Gebruikers die liever Firefox of Safari gebruiken hebben dus geen Chrome meer nodig op hun computer. 

De app zal draaien op Windows, macOS en Linux desktop computers. Of Chromebooks nog ondersteund gaan worden is helaas niet bekend. Met behulp van een programma als Crouton is dit wellicht nog mogelijk op een Chromebook.

Android en iOS mobiele applicaties

Deze nieuwe versie van de Ledger Wallet krijgt volgens Ledger ook ondersteuning voor Android en iOS. Dit betekent dat je de Nano S ook eindelijk met een iPhone of iPad kunt gebruiken. Bij Android telefoons was het al een tijdje mogelijk om Bitcoin via de Mycelium-app te gebruiken met de Ledger. Het is nog niet zeker of alle munten gaan werken, maar het ziet ernaar uit van wel!

De mobiele ondersteuning staat gepland voor Q4 2018.

Ledger Nano S iphone

Alle cryptocurrency's in 1 app

Het is niet langer nodig om drie verschillende desktop-applicaties te gebruiken. Met de nieuwe update heb je in 1 app een mooi overzicht van al je cryptocurrency's! Dit was een van de grote nadelen van de Ledger ten opzichte van de TREZOR. 

Ledger software update

Overzicht nieuwe features

Deze volgende eigenschappen zitten in de eerste versie van de nieuwe software:

  • Native desktop-applicatie (Windows, macOS, Linux)
  • Multi-currency's (28 cryptos waaronder Bitcoin, Altcoins, Ethereum, Ripple…)
  • Multi-apparaat (Ledger Nano S, Ledger Blue)
  • Alleen-lezen-modus voor controleren balans 
  • Dashboard met overzicht van alle crypto's
  • Ophalen van koersen bij exchanges en munten
  • Snellere synchronisatie
  • Gemakkelijkere installatie

Ledger Manager

De Ledger Manager krijgt ook een facelift. Deze nieuwe versie gaat meer informatie geven over het apparaat zoals de firmware-versie en een actueel overzicht van de geïnstalleerde apps. Voor deze nieuwe versie is nog geen datum.

Ledger boekt enorme vooruitgang met deze software-updates. Het ziet er naar uit dat ze een flinke inhaalslag maken op gebied van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt onderaan deze pagina je e-mailadres achterlaten voor verdere updates of ons Telegram Kanaal volgen.

X

Toegevoegd aan je winkelwagen