Trezor en de Bitcoin Cash Hard Fork

De Bitcoin Cash (BCH) blockchain ondergaat regelmatig een hard fork, rond de twee keer per jaar, om geplande protocol updates te integreren. Tot zover verliepen deze hard forks ongemerkt aangezien er consensus was tussen de ontwikkelaars. Dit keer is de community van BCH niet tot een consensus gekomen over de toekomst van de munt. Daarom kan de nieuwe Bitcoin Cash hard fork, gepland op 15 november 2018 om 17:40 lokale tijd, resulteren in twee verschillende blockchains.

Als je een Trezor-gebruiker bent met Bitcoin Cash dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden met betrekking tot de hard fork.

  1. We adviseren om geen transacties te doen vlak voor en in de dagen na de hard fork.
  2. De Trezor Wallet servers runnen de Bitcoin ABC (Bitcoin Cash) nodes en zullen de Bitcoin ABC chain volgen. Wanneer je transacties wilt uitvoeren op de ABC chain kan je de Trezor-service gebruiken. Er is geen garantie dat deze transacties verschijnen op andere chains. Aan de andere kant, er is ook geen garantie dat ze niet op andere chains verschijnen. Wees voorzichtig.
  3. Omdat BCH-ontwikkelaars geen bescherming tegen replay-attacks hebben geïmplementeerd, verzorgt Trezor geen claim tool voor veilige coin-splitsing tussen chains.
  4. Als een andere chain dan de Bitcoin ABC chain dominant wordt, zal Trezor evalueren of ze wisselen van de huidige chain naar de dominante chain. Dit heeft geen invloed op de veiligheid van je coins. Als je geen transacties uitvoert tijdens of na de fork zal je in elk scenario toegang tot je coins houden.
  5. Electron Cash (https://electroncash.org/) ondersteunt Trezor en ondersteunt alle chains, je kan daarom de server selecteren die chain ondersteunt die jij wilt gebruiken.
X

Toegevoegd aan je winkelwagen