truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Je hebt interesse in het aanschaffen van Ethereum of andere altcoins en wil dit graag zo zorgvuldig en veilig mogelijk aanpakken. Hoe ga je te werk? Let op, volg deze stappen op eigen risico. Cryptomaan is niet aansprakelijk voor gemaakte fouten in dit proces, dit zijn enkel tips.

1. Gebruik een veilig systeem

Ten eerste is het belangrijk dat je een computer gebruikt die veilig is. Wees extra voorzichtig als je weleens illegale software geïnstalleerd hebt op je computer. Hier kunnen keyloggers en andere virussen in verscholen zitten. Zorg dat de computer die je gebruikt helemaal schoon is.

2. Nieuw email adres

Maak een nieuw emailadres aan, zorg dat dit emailadres geheel onafhankelijk is (dus koppel er geen backup emailadres aan). Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Gmail. Gebruik een veilig wachtwoord, je kunt deze website gebruiken om een veilig wachtwoord te genereren. Zoek een veilige plek in huis om het wachtwoord op te slaan en zorg dat je een backup methode hebt voor als er iets gebeurt in je huis.

Stel 2FA (two-factor authentication) in op het nieuw aangemaakte emailadres, gebruik bijvoorbeeld de Google Authenticator app. Afgeraden zijn 2FA apps die synchroniseren via de cloud.

3. Exchange

Maak een account aan op de gewenste exchange waar je de Bitcoins of Ethereum gaat kopen. Op deze website kun je een lijst van exchanges vinden en zelf een keuze maken. Vergeet niet direct 2FA aan te zetten.

4. Aanschaffen Ethereum

Als je Ethereum wil kopen is het momenteel het makkelijkst om eerst Bitcoins aan te schaffen. Een goede en betrouwbare partij hiervoor is BTCDirect. We kiezen in dit artikel voor BTCDirect, omdat dit in onze optiek een van de meest betrouwbare partijen is om je munten te kopen. BTCDirect heeft ook een uitstekende klantenservice. Er zijn ook andere partijen waar je (direct) Bitcoins of Ethereum kunt kopen. Via BTCDirect kun je in ieder geval makkelijk met iDeal je Bitcoins betalen. Vul op de site het gewenste bedrag in, kies je bank en schaf vervolgens de Bitcoins aan. Tijdens het aanschaffen moet je op een gegeven moment een "bitcoinadres" opgeven. Dit adres kun je bij de meeste exchanges vinden bij "deposit". Let op dat je hier een BTC/Bitcon adres gebruikt en zorgt dat deze klopt, anders loop je risico je Bitcoins kwijt te raken. BTCDirect moet eerst je rekeningnummer verifiëren als je voor het eerst Bitcoins aanschaft.

Heb je de Bitcoins gekocht op BTCDirect dan is het even wachten tot deze op je account belanden in de door jou gebruikt exchange. Dit kan even duren, heb je het juiste adres nauwkeurig ingevuld dat moet alles goed verlopen. Een transactie heeft meerdere verificaties nodig totdat je coins te zien zijn. Vervolgens kun je jouw Bitcoins op de exchange verkopen voor Ethereum of andere altcoins.

5. Het veilig opslaan van jouw Ethereum (ether)

De laatste stap is het veilig bewaren van jou Ethereum. Haal je Ethereum zo snel mogelijk van de exchange af. Het laten staan van op een exchange brengt verschillende risico's met zich mee, in dit artikel dat we we eerder hebben geschreven kun je lezen over deze risico's. 

De veiligste methode is het aanschaffen van een Hardware Wallet. In de bovenstaande link naar het eerdere artikel kun je tevens lezen wat een Hardware Wallet nou zo veilig maakt, daar gaan we hier nu niet verder op in. Een populaire Hardware Wallet is de Ledger Nano S (en laten wij die nou net verkopen *wink wink*). Hoe krijg je vervolgens je Ethereum op je Ledger Nano S? Ledger heeft hiervoor een duidelijk instructie pagina gemaakt. 

 

Een speciale handleiding voor het Belgische publiek kun je vinden op ethergids.be.

Veel succes! Mocht je tips hebben voor een nog veiliger proces of nog vragen hebben. Neem gerust contact met ons op.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews