truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

Als je een investering hebt gedaan in cryptocurrency als Bitcoin of Ethereum (Ether) wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat het ergens veilig opgeslagen staat. Het laten staan van je Bitcoins of Ether op een exchange is onverstandig. 

De volgende risico's loop je op een exchange:

  • Een DDOS aanval kan ervoor zorgen dat de site niet toegankelijk is. In deze periode kun je niet bij je bezit komen.
  • Risico op diefstal van een werknemer met slechte intenties van een exchange.
  • Een exchange kan wegens een onderzoek van een overheidsinstantie offline worden gehaald.
  • Je account kan worden gehackt.
  • Je hebt geen inzicht in de veiligheid en backup methodes van een exchange. Wat als de servers van een exchange fysieke schade ondergaan?

Het is sterk aan te raden om je munten nooit langer dan een dag op een exchange te laten staan. Om al deze problemen te voorkomen ben je beter af om je Bitcoins, Ethereum of andere altcoins veilig offline op te slaan. Deze opslag methode wordt ook wel "cold storage" genoemd. Omdat deze methode geheel offline loop je geen risico's om gehackt te worden. Een hardware wallet is ook een vorm van "cold storage".

Het primaire principe van een hardware wallet is ervoor te zorgen dat jouw private key (deze sleutel bevat de data over jouw cryptocurrency) compleet geïsoleerd is van computer of tablet, die indien verbonden met het internet altijd gevoelig zijn voor hacks. Ook loop je geen kans op de bovenstaande genoemde risico's van het bewaren van je cryptocurrency op een exchange.

hardware wallet ledger nano s

Een hardware wallet slaat geïsoleerd van je computer of telefoon jouw private key op. Het grote voordeel van een hardware wallet is dat mocht je toegang nodig hebben tot bijvoorbeeld je bitcoins je dan gemakkelijk je hardware wallet kunt koppelen aan een computer. Doordat de hardware wallet een eigen chip heeft en de computer beperkt toegang tot het apparaat heeft loop je geen risico's met mogelijke malware op je computer. De Ledger Nano S maakt gebruik van dezelfde technologie die gebruikt wordt bij PIN betalingen of je SIM kaart. Deze garanderen bescherming tegen fysieke aanvallen. De makers van de bekende Ledger Nano S komen uit een bedrijfstak en hebben extensieve ervaring met het werken aan de beveiliging van dit soort beveiligingschips.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews