truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum, ondervinden soms een enorme waardevermeerdering.  Dat maakt de munten aantrekkelijk, en niet alleen voor de mensen die ze op eerlijke wijze verkrijgen. Diefstal van crypto is veelvoorkomend en hackers kunnen er veelal met reusachtige bedragen vandoor gaan. Aangezien je als eigenaar van crypto als je eigen bank fungeert, ben je zelf ook verantwoordelijk voor de veiligheid van je cryptovermogen. Een VPN voegt een aanzienlijke beveiligingslaag toe aan je internetverbinding, en beschermt je cryptotransacties tegen kwaadwillende partijen.

Op welke manier proberen criminelen je crypto te stelen?

Er zijn vele plekken en momenten waarop je crypto kwetsbaar is voor diefstal. Met name online cryptobeurzen zijn geliefde doelwitten. Hackers doordringen de beveiliging van deze websites en weten zo ervandoor te gaan met cryptogeld of gegevens van gebruikers. Er worden soms zelfs valse websites met handelsbeurzen opgezet, waar gebruikers dus rechtstreeks hun geld naar overmaken. Doe dus goed onderzoek naar een cryptobeurs, voordat je er geld naar overmaakt of gegevens invoert.

Vanwege de kwetsbaarheid van de cryptobeurzen, kiezen gebruikers van crypto vaak voor een online of software-wallet. Dit is een online ‘portemonnee’, waarop je je cryptovaluta kunt bewaren. Maar hoewel deze methode minder kwetsbaar is dan je crypto op een beurs bewaren, vormen ook deze crypto-wallets soms een doelwit voor hackers. Een bekende Ethereum-wallet die bijvoorbeeld een veelgekozen doelwit vormt voor phishing-aanvallen is de MyEtherWallet. Met een hardware-wallet zijn je crypto wel beschermd tegen zulke aanvallen. Dit is een fysieke apparaatje die je loskoppelt van je computer zodra je je crypto erop hebt gezet, waardoor deze onbereikbaar is voor hackers. Niet alle munten worden echter door hardware-wallets ondersteund. Zo ben je soms toch aangewezen op een software- of online wallet.

Hoewel de blockchain en cryptovaluta geweldige technologie vormen, worden ze helaas dikwijls gebruikt in phishing-praktijken. Kijk maar eens in de spam-filter van je e-mail; die staat hoogstwaarschijnlijk boordevol met lokkende titels over hoeveel Bitcoin je hebt verdiend. Zodra hackers je hebben geïdentificeerd als eigenaar van een grote hoeveelheid crypto, kunnen ze spearphishing toepassen, waarbij zeer gerichte en overtuigende e-mails worden gebruikt om je in de val te lokken.

VPN Crypto

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network of Virtueel Privénetwerk) is een manier om een wide area network (WAN), doorgaans het internet, te gebruiken om een local area network (LAN) op te zetten. VPN-providers maken gebruik van meerdere servers, via welke de gebruikers vervolgens veilig kunnen internetten, zonder dat externe partijen kunnen zien wat je doet. Er wordt in feite een veilige tunnel aangelegd tussen jou en het internet. Je hebt toegang tot een onbeperkt aantal IP-adressen, en hebt daarmee dus niet één identiteit op het internet, waarmee je gemakkelijk getraceerd kan worden.

Waarom beschermt een VPN mijn crypto?

Wat hackers willen, is jouw identiteit of in ieder geval je IP-adres hebben, zodat ze jouw computer kunnen opsporen. Wanneer jij bijvoorbeeld een transactie doet met een cryptovaluta op een cryptobeurs, ben jij te identificeren met je IP-adres. Je laat dus in feite een spoor broodkruimels achter die naar je computer leidt. Zodra hackers weten wat het adres is van jouw computer, kunnen ze er eens rustig voor gaan zitten om te kijken hoe ze jouw crypto afhandig kunnen maken. 

Zoals gezegd heb je met een VPN toegang tot een onbeperkte hoeveelheid IP-adressen, die niet te herleiden zijn naar jouw computer. Hierdoor laat je nooit een voetafdruk achter die hackers kunnen gebruiken om je op te sporen. De gegevens over jouw cryptotransacties blijven toegankelijk voor iedereen, want dat is nu eenmaal de transparante aard van de blockchain. Het verschil is dat deze transacties via een VPN niet langer te koppelen zijn aan jouw identiteit. Omdat je anoniem bent, kunnen hackers deze informatie niet gebruiken om jou je crypto afhandig te maken.

VPN is dus een erg goede manier om jouw online identiteit te verbergen en dankzij deze anonimiteit hackers op een dwaalspoor te zetten. Maar, nog altijd geldt: hoe meer beveiligingslagen, hoe beter. Zorg dus dat je ook een goede firewall hebt, en bewaar je munten op een goede hardware wallet. Tot slot is het belangrijk dat je voorzichtig met je informatie omspringt. Wees je altijd erop bedacht dat cryptodieven je informatie kunnen gebruiken.

Wil jij je crypto en je transacties ook beschermen door middel van een VPN? Dat kan erg eenvoudig. Je sluit bij een VPN vaak een abonnement af om deze dienst een bepaalde tijd te mogen gebruiken. Je betaalt hiervoor jaarlijks een bedrag. Een VPN die goed aangeschreven staat is NordVPN. Cryptomaan biedt deze abonnementen aan.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews