truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

De recovery seed, bezitters van een hardware wallet zoals de Ledger Nano S of Trezor T zijn deze term ongetwijfeld al een keer tegengekomen. De seed bestaat uit een unieke rij woorden waarmee je toegang blijft houden tot je cryptovermogen zelfs als je hardware wallet kapot gaat of wordt gestolen. Het spreekt voor zich dat het veilig bewaren van deze seed ontzettend belangrijk is. Je kan de seed bewaren op een papiertje, maar dat brengt risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan brandschade, waterschade of slijtage. Een oplossing voor dit probleem is de CRYPTOTAG, wat ons betreft de veiligste manier voor het bewaren van je seed.

CRYPTOTAG is niet het eerste product dat zich toelegt op het opslaan van de recovery seed. Een aantal andere bedrijven hebben een vergelijkbaar apparaat, waarvan Cryptosteel waarschijnlijk de bekendste is. Deze heeft een andere werking met eigen voor- en nadelen. In dit artikel leggen we uit waarom Cryptomaan kiest voor de CRYPTOTAG.

CRYPTOTAG vs Cryptosteel

Gebruikservaring

Het opslaan van je seed kan op verschillende manieren, bij de CRYPTOTAG graveer je de letters van je seed in het metaal. Cryptosteel werkt met een systeem waarbij alle letters op plaatjes metaal zijn gedrukt die je in de juiste volgorde inlegt en dan vastschroeft. Omdat je genoeg letters moet hebben voor 24 willekeurige woorden heb je minimaal 245 losse plaatjes nodig. CRYPTOTAG levert slechts 26 bitjes (A-Z) en is daarom een stuk overzichtelijker in het gebruik.

Een bijkomend voordeel is dat je met de graveertechniek makkelijk meerdere seeds kan bewaren. CRYPTOTAG levert standaard twee platen mee waardoor je al minimaal twee seeds kan bewaren, daarnaast kan je optioneel nog extra platen bijkopen. Het voordeel van de letterset is dat je deze kan uitbreiden met nummers en leestekens waardoor je ook andere wachtwoorden, zoals een private key, kan opslaan. De CRYPTOTAG is standaard uitsluitend bedoeld voor het opslaan van recovery seeds. Daarnaast geeft het systeem van Cryptosteel de mogelijkheid de seed uit elkaar te halen en een nieuwe in te leggen. Met de graveertechniek is dat niet mogelijk. 

 


CRYPTOTAG kopen? 

Weerbaarheid

De CRYPTOTAG is gemaakt van titanium, een sterk metaal die je bijzonder goed beschermt tegen factoren die tot verlies van je seed kunnen lijden.

Brand

Eén van de grootste gevaren is brand. Het smeltpunt van titanium ligt op 1668°C waardoor het bij een normale brand in goede staat zal blijven. Producten van staal hebben een smeltpunt van 1200°C. Er zijn experimenten gedaan waarbij de hitte het metaal deed uitzetten waardoor de letters uit het apparaat vielen. De CRYPTOTAG werkt met gegraveerde letters en loopt dit risico daarom niet.

Corrosie

Corrosie treedt op nadat metaal jarenlang wordt aangetast door chemische stoffen zoals zuurstof of water. Titanium is een metaal met een sterke resistentie tegen corrosie en wordt daarom gebruikt in de ruimtevaart en voor de opslag van nucleair afval. Wanneer je jouw seed graveert in titanium blijft deze voor de rest van je leven onaangetast dankzij de weerbaarheid van het metaal.

Inslag

Het laatste grote gevaar dat de je recovery seed loopt is dat buigt of kapot gaat door een hevige inslag. Denk bijvoorbeeld aan het instorten van een huis. Experimenten met een hydraulische pers van 20.000 ton laten zien dat elk metaal buigt onder immense druk. Dit hoeft alleen niet te leiden tot verlies van je seed. Door het graveren van de letters blijven de woorden leesbaar ondanks dat het metaal buigt. Wanneer de letters worden ingelegd kunnen deze er uitvallen nadat de klap het metaal heeft omgebogen.

Ons advies

Het bewaren van je recovery seed kent altijd risico’s en er kunnen zich altijd extreme situaties voordoen waardoor het product zodanig wordt beschadigd dat de seed onleesbaar wordt. CRYPTOTAG elimineert deze risico’s zoveel mogelijk en is wat ons betreft de veiligste manier voor het opslaan van je seed en daarmee de perfecte aanvulling op je TREZOR, KeepKey of Ledger. 


Cryptosteel

CRYPTOTAG

Materiaal

Roestvrij Staal

Titanium

Maximum Temperatuur

1200°C / 2100°F

1668°C / 3034°F

Maximum Opslag

1x 24 BIP39-woorden

2x 24 BIP39-woorden (uitbreidbaar)

Opslagtechniek

Letters inleggen

Letters graveren

Beschikbare Karakters

Hoofd- en kleine letters, nummers en leestekens

Alleen hoofdletters

Pakketvorm

245 tot 655 losse plaatjes

26 bitjes

Verwisselbare Seed Ja Nee

Heb je nog geen CRYPTOTAG?

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews