truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
reseller icon
Officieel verkooppunt
Originele producten
live support
Live support
7 dagen per week

Om te beginnen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het verschil tussen Ethereum en Ether (ETH). Ethereum is het platform gebaseerd op de blockchain technologie, hier komen we later op terug. Ether, ook wel Ethers, ETH of Ether Tokens genoemd zijn cryptocurrency (cryptogeld).

Ether

Het bijzondere aan Ether is dat deze vorm van cryptocurrency volledig programmeerbaar is met behulp van zogenaamde smart contracts. Deze smart contracts kunnen geprogrammeerd worden om automatisch uitgevoerd te worden zodra ze aan specifieke voorwaarden voldoen. Doordat deze op de blockchain draaien kunnen ze alleen precies uitgevoerd worden zoals geprogrammeerd. Hierdoor zijn ze compleet beveiligd tegen censuur, downtime, fraude of andere interventies van derde partijen. Ether is ook inzetbaar als een betaalmiddel, hiervoor heb je een Ether wallet nodig. Het voordeel van Ether ten opzichte van Bitcoin is dat de transactie veel sneller is.

Ethereum

Ethereum is een platform gebaseerd op de blockchain technologie. De bij Ether omschreven smart contracts draaien op het Ethereum platform. Deze smart contacts kunnen worden geprogrammeerd met behulp van Ethereum's eigen programmeertaal: Solidity. Naast de smart contracts kunnen met Solidity ook decentrale applicaties worden gebouwd, ook wel DAPP's genoemd. Bitcoin is een voorbeeld van een decentrale app die gebruikers een peer to peer betaalmiddel geeft. Met behulp van de blockchain technologie draaien deze apps op een decentraal platform en staan ze dus niet onder controle van een individu of instantie. Bijkomende voordelen zijn dat deze systemen immuun zijn voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Ook kunnen deze DAPPS niet offline worden gehaald, er is dus geen downtime.

Kort samengevat

Ether is een programmeerbare cryptocurrency (op basis van smart contracts) en betaalmiddel.

Ethereum is het achterliggende platform op basis van de blockchain technologie. Op dit platform draaien de smart contracts en de decentrale applicaties die geprogrammeerd kunnen worden met behulp van de programmeertaal Solidity.

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews