truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

Je hebt misschien weleens gehoord dat Ethereum in de toekomst van een consensus gebaseerd Proof of Work systeem over gaat naar een 'Proof of Stake' systeem. Wat zijn nou precies deze twee systemen en wat is het verschil tussen beide?

Proof of Work

Proof of Work is een protocol met het hoofddoel om cyberaanvallen zoals een DDoS-aanval tegen te gaan. Proof of Work is een idee dat oorspronkelijk is gepubliceerd door Cynthia Dwork en Moni Naor in 1993. In de Bitcoin white paper van Nakamoto in 2008 is Proof of Work misschien wel het grootste idee, omdat het 'trustless' en 'distributed' consensus toestaat.

Een trustless en distributed consensus systeem zorgt ervoor dat (bijvoorbeeld in het geval van Bitcoin) een betaling kan worden gedaan en ontvangen zonder dat er een derde partij nodig is. Met traditionele betalingsmiddelen (Banken, CreditCard, Paypal) iser een partij nodig die de transacties afhandelen. Ook bewaren deze partijen hun eigen register van de transactie historie. Met Bitcoin en andere cryptocurrency heeft iedereen een kopie van dit register (blockchain). Er is geen derde partij nodig omdat iedereen direct de informatie/transacties kan verifiëren. 

Terug naar Proof of Work. Dit protocol is een vereiste voor de intensieve vorm van berekeningen (ook wel minen genoemd) die moeten worden uitgevoerd om een nieuwe groep van trustless transacties aan te maken op de blockchain.

Minen is noodzakelijk om twee redenen:

  1. Het verifiëren van de legitimiteit van transacties
  2. Nieuwe digitale cryptovaluta aanmaken door het belonen van miners voor het uitvoeren van reden 1

Om deze transacties te verifiëren moeten miners een wiskundige puzzel oplossen. De eerste miner die dit probleem oplost die krijgt de beloning (in nieuwe cryptovaluta). Geverifieerde transacties staan opgeslagen in de openbare blockchain. Bij elk nieuw block is deze puzzel een stukje moeilijker. Daarom moeten miners steeds efficiënter te werk gaan.

Proof of Work / Stake

Poof of Stake

Dit protocol is een andere manier om transacties te verifiëren. Het is nog steeds een algoritme met hetzelfde uiteindelijke doel als Proof of Work, maar de manier om dat doel te bereiken is anders.

Bij Proof of Work krijgt degene die het meeste werk verricht om het probleem op te lossen de beloning (in de vorm van cryptovaluta). Bij Proof of Stake is er geen beloning voor het creëren van een block. De persoon met de grootste 'stake' (rijkdom) is de persoon die de nieuwe block mag aanmaken. Deze persoon ontvangt een vergoeding voor het verwerken van de transacties op de blockchain. 

De voordelen van 'Proof of Stake'

De voordelen van Proof of Stake zijn dat er geen nutteloze berekeningen meer hoeven worden uitgevoerd om een block aan te maken. Dit voorkomt een hoop verspilling van energie en zorgt er ook voor dat een cryptocurrency een stuk meer kostenefficiënt gaat worden.  

Het Proof of Work protocol is ook gevoelig voor een '51% aanval'. Deze aanval is mogelijk als iemand minimaal 51% van de rekenkracht van het hele netwerk onder controle heeft. Deze entiteit is dan in staat om transacties op verschillende manieren te manipuleren. Bij Proof of Stake is een 51% aanval een stuk moeilijker, omdat deze entiteit dan 51% van coins in bezit zou moeten hebben, wat erg onwaarschijnlijk is. 


Stake je Reddcoin en QTUM

 

Stake je Reddcoin of QTUM met een simpele OmniStaker: zuinig en betaalbaar!

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews