litecoin ltc wallet

Welke Litecoin (LTC) wallet?

Misschien wel één van de meest gestelde vragen over crypto's: "Wat is de beste wallet?". Er zijn immers veel verschillende cryptowallets verkrijgbaar. We zetten ze voor je op een rijtje en maken onderscheid in hoe veilig ze zijn om Litecoin (LTC) op te slaan. We hebben drie veiligheidsniveaus: veilig, gemiddeld en risicovol.

Veilig: hardware wallet

De veiligste wallet om Litecoin in te bewaren is een hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat waarop de wallet met jouw Litecoin staat. Een hardware wallet geeft bescherming doordat de wallet geïsoleerd van je computer opgeslagen wordt. Daarnaast worden de private keys op het apparaat zelf gegenereerd en komen daardoor nooit in aanraking met het internet. Een hardware wallet biedt ook extra bescherming bij het ontvangen en verzenden van je Litecoin. Bij het uitvoeren van transacties dien je het adres van de ontvanger te verifiëren op het scherm van het apparaat. Hierdoor voorkom je dat een hacker het adres aanpast zonder dat jij het door hebt. Er zijn vier populaire hardware wallets op de markt. Het veiligheidsmechanisme werkt bij allen hetzelfde, maar ze verschillen in functionaliteit en ondersteuning van het aantal altcoins.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

+ Populairste hardware wallet op de markt

+ Ondersteunt veel verschillende munten

- Minder gebruiksvriendelijk: veel benodigde apps en lastige firmware updates

Meer info & Bestellen

TREZOR One

+ Erg gebruiksvriendelijk

+ Extra functies als password manager

- Minder ondersteuning munten dan de Ledger Nano S

Meer info & Bestellen

TREZOR T

+ Erg gebruiksvriendelijk

+ Touchscreen

- Minder ondersteuning munten dan de Ledger Nano S

Meer info & Bestellen

KeepKey

+ Erg gebruiksvriendelijk

+ Wisselen van munten op apparaat met ShapeShift

- Minder ondersteuning munten dan de TREZOR

Meer info & Bestellen

BitBox

+ Robuust en makkelijk mee te nemen (geen kabel nodig)

+ Betaalbaar en veilig

- Beperkte muntondersteuning

Meer info & Bestellen

Gemiddeld: software wallet

Het grote voordeel van een software wallet is dat ze gratis zijn. Daarvoor betaal je wel een prijs; ze zijn niet zo veilig als hardware wallets. Je kunt overwegen je Litecoin te bewaren in een software wallet, wanneer je een kleine hoeveelheid Litecoin bezit. Dan is de prijs van een hardware wallet het misschien niet waard in vergelijking met hoeveel Litecoin je bezit. Software wallets zijn minder veilig omdat ze draaien op het besturingssysteem van je computer en in verbinding staan met het internet. In een besturingssysteem van je computer kunnen veiligheidslekken zitten, door dagelijks gebruik heb je meer kans op een virus. Hierdoor is de kans dat je private key in handen komt van kwaadwillende figuren aanwezig.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, toch voor een software wallet willen gaan, raden wij Exodus of Coinomi aan om je Litecoin te bewaren.

Risicovol: exchanges

Het bewaren van cryptografische valuta op een exchange is onverstandig. Veel mensen slaan hun Litecoin daar echter wel op, vooral omdat het handig is als je met je munten wilt handelen. Helaas zijn veel mensen wel het slachtoffer geworden van gehackte exchanges en accounts. Je dient de exchange te vertrouwen, werknemers met slechte intenties zouden mogelijk bij jouw currency's kunnen. Daarnaast heb je geen inzicht in de manier waarop jouw currency's worden opgeslagen. Bij een DDOS-aanval of onderzoek van overheidsinstanties kan het zijn dat je (tijdelijk) niet bij je munten kan. Software en hardware wallets genieten daarom een behoorlijke voorkeur voor veilige bewaring, ten opzichte van exchanges. Mocht je toch, om wat voor reden dan ook, toch een exchange willen gebruiken raden wij voor Litecoin Coinbase en Poloniex aan.

X

Toegevoegd aan je winkelwagen