truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
checkmark
Officiële reseller
Originele producten
star
Klantbeoordeling: 9,4
2.632 recensies

Nieuwste handleidingen in Cryptomaan Start

De meeste up-to-date handleidingen kun je nu vinden in de Cryptomaan Start applicatie. Gratis voor klanten van Cryptomaan. Log meteen in met het emailadres van je bestelling

Ledger Blue handleiding Nederlands

Aanzetten (lang indrukken) Druk de aan / uit knop 3 seconden in om het apparaat aan of uit te zetten.

Vergrendelen (kort indrukken) Druk de aan / uit knop kort in om de Ledger Blue te vergrendelen. Druk de knop nog een keer in om het apparaat te ontgrendelen (PIN code vereist).

Stap 1: De Ledger Blue aanzetten

Druk op de knop aan de zijkant van je Ledger Blue en houd deze 3 seconden ingedrukt om jouw apparaat in te schakelen. Volg nu de instructies die op het scherm verschijnen. Gebruik het touchscreen om te navigeren en jouw keuzes te selecteren. Je kunt er nu voor kiezen om een nieuwe wallet aan te maken, maar je kunt ook een bestaande wallet importeren door middel van een seed van 24 woorden. Met deze laatste optie kun je een eerder gemaakte wallet herstellen, maar je kunt ook een tweede Ledger wallet koppelen aan hetzelfde adres. Door twee wallets aan hetzelfde adres te koppelen en deze op verschillende locaties te bewaren kun je jezelf nog beter beschermen tegen situaties als brand. Indien dit je eerste hardware wallet is dien je een nieuwe wallet aan te maken.

Stap 2: Een pincode kiezen

Kies en onthoud jouw vier- tot achtcijferige pincode. Deze pincode wordt elke keer gevraagd als je je Ledger Nano S verbind met de computer. Bevestig de pincode en zorg ervoor dat je de pincode niet vergeet. Als je drie keer achter elkaar de verkeerde pin code invult wordt jouw Ledger Blue gereset en worden alle gegevens gewist. 

Stap 3: Maak een backup van jouw herstel zin (recovery seed)

Deze stap is erg belangrijk. Na het kiezen van de pin code verschijnen er 24 woorden op het scherm. In het doosje van de Ledger Blue zit een kaartje met daarop “recovery sheet”. Op dit papiertje kun je de 24 woorden opschrijven; de volgorde van deze woorden is relevant. Mocht jouw Ledger Blue defect raken of gestolen worden, dan is dit de enige manier om weer toegang te krijgen tot de gegevens op jouw Ledger Blue. Bewaar de “recovery sheet” op een veilige plek. Maak eventueel nog een extra kopie. Houd rekening met factoren zoals brand en diefstal en bewaar "recovery sheet" niet op dezelfde plek als jouw Ledger Blue.


Het is heel belangrijk om goed na te denken over het opslaan van jouw recovery sheet. Met deze 24 woorden zou iedereen jouw wallet kunnen openen, de pincode die je hebt ingesteld is daarbij niet nodig. Denk er verder aan dat je de 24 woorden niet op je computer opslaat, tenzij deze nooit eerder in contact is geweest met het internet. Doe je dat toch, dan stel je jezelf bloot aan keyloggers en malware en is de extra veiligheid die een hardware wallet kan bieden teniet gedaan. 

Stap 4: Installeer Ledger Apps

Als er op het scherm verschijnt “Your device is now ready” dan is de Ledger Blue succesvol geconfigureerd. Om nu gebruik te maken van de Ledger Blue moet je de bijbehorende Apps installeren. Je kunt deze apps downloaden op de website van Ledger. Je kunt op deze pagina ook de Ledger Manager app downloaden, hiermee kun je extra apps op de Ledger Blue zelf installeren. Een handleiding voor het gebruiken van de Ledger Manager vindt je hier.

Er zijn dus twee type apps nodig:

- Apps voor de computer waar je de Ledger Blue op aansluit

- Apps voor op de Ledger Blue (te installeren via de Ledger Manager)

Standaard staan de Bitcoin en Ethereum apps al op de Ledger Blue geinstalleerd. Mocht je bijvoorbeeld Ripple willen gebruiken, dan zul je eerst de Ripple app op de Ledger Blue moeten installeren via de Ledger Manager. Er is beperkt geheugen beschikbaar op het apparaat, maar je kunt zonder verlies van belangrijke gegevens apps verwijderen en later weer installeren. Jouw cryptografische valuta zal hierbij niet verloren gaan.

Op je PC heb je vervolgens ook apps nodig die je kunt installeren in Google Chrome. Deze kun je hier vinden. Voor de meeste munten gebruik je de Ledger Wallet Bitcoin app, maar voor Ripple en Ethereum zijn er bijvoorbeeld aparte apps. Een overzicht van welke software je dient te gebruiken per munt kun je hier vinden.

Stap 5: Jouw Ledger Nano S is gereed voor gebruik

Je kunt nu jouw apparaat gebruiken om betalingen te ontvangen en te verzenden. Alle transacties worden geverifieerd via de display en vervolgens bevestigd met een druk op het touchscreen.


Meer leren?

Veelgestelde vragen over het gebruik van de Ledger Blue kun je vinden op ons ondersteuningsportaal.


Heb je nog geen Ledger Blue?

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews