TREZOR T - Nederlandse handleiding

Stap 1: Sluit de TREZOR T aan

Met de bijgeleverde USB kabel kun je de TREZOR T aansluiten op een computer met een standaard USB A aansluiting. Zodra de TREZOR T correct is aangesloten gaat het display aan.

Stap 2: TREZOR Bridge installeren

Vervolgens ga je op de computer in je internet browser (Google Chrome of Firefox) naar https://trezor.io/start. Kies voor de TREZOR T.  Op deze pagina kun je de TREZOR Bridge downloaden. Deze software is nodig om de computer te kunnen laten communiceren met het apparaat. Kun je de download knop niet vinden? Klik dan hier.

Stap 3: Firmware updaten

Nu moet de firmware geüpdatet worden. Klik op de groene knop "install firmware". Indien gevraagd bevestig de update via de touchscreen op de TREZOR T.

trezor t handleiding

Binnen 1 minuut start het apparaat opnieuw op en is de nieuwe firmware geïnstalleerd.

Stap 4: wallet aanmaken

Nu gaan we een wallet aanmaken. Klik op de groene knop "Create new wallet". Je kunt er ook voor kiezen een bestaande BIP39 sleutel te importeren. Het is het meest veilig om een nieuwe wallet aan te maken. 

via Gfycat

Stap 5: back maken

Het is sterk aanbevolen om een backup te maken voordat je munten naar het apparaat stuurt. De backup hoef je maar eenmalig te maken. Het is niet nodig om na iedere transactie een nieuwe backup te maken.

Klik op de knop "Create a backup".

Het apparaat geef je nu 12 woorden. Het is erg belangrijk dat je deze van het apparaat krijgt. Vul nooit 12 woorden in die je van iemand anders krijgt. Het is ook niet de bedoeling om zelf 12 woorden te bedenken. Schrijf de 12 woorden die op het scherm verschijnen over op een van de bijgeleverde papiertjes. Als het apparaat defect of kwijt raakt, dan is dit de enige manier om nog bij je munten te komen. Bewaar dit papiertje op een veilige plek.

Na het overschrijven van de 12 woorden moet je ze te verificatie nog een keer controleren.

Stap 6: naam geven

Heb je de 12 woorden opgeschreven? Dan kun je er nu voor kiezen het apparaat een naam te geven. Dit is bijvoorbeeld handig als je twee apparaten in gebruik hebt.

Stap 7: pin code kiezen

Nu moet je een PIN code bedenken voor het apparaat. Dit moeten minimaal 4 en maximaal 9 cijfers zijn. Deze PIN code moet worden ingevuld om het apparaat te kunnen gebruiken. Probeer makkelijke codes als "1234" of je geboortedatum te vermijden. 

TREZOR T pin handleiding

Het apparaat is nu klaar voor gebruik. Wil je belangrijke updates ontvangen? Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief of volg ons Telegram kanaal.


Meer leren?

Veelgestelde vragen over het gebruik van de TREZOR T kun je vinden op ons ondersteuningsportaal.


Heb je nog geen TREZOR T?


X

Toegevoegd aan je winkelwagen