truck
Voor 23:30 besteld
Morgen gratis bezorgd
officieel verkooppunt
Officieel verkooppunt
Originele producten
recensies
Klantbeoordeling: 9,4
2.502 recensies

Is mijn internetverbinding privé?

De eerste stap is het afschermen van jouw internetverbinding. Bij alle online activiteiten geef je jouw IP-adres door. Dit adres is uniek en gekoppeld aan jouw eigen internetverbinding. Iedere website die je bezoekt kan gemakkelijk dit adres aflezen. Bezoek je bijvoorbeeld een website die gaat over crypto, dan kan deze site jouw IP-adres aflezen. Met een VPN log je in op een virtueel netwerk en vervolgens geef je alleen het IP-adres van de VPN af. Deze is niet naar jou persoonlijk te herleiden, zelfs niet door jouw eigen internetprovider.

Wij bevelen NordVPN aan. Deze dienst houdt geen logboeken bij en is makkelijk in het gebruik.

Meer info

Is mijn computer veilig?

Download je vaak software van het internet? Dan loop je het risico dat er spyware, virussen of andere kwaadwillige programma's op je computer staan. Er zijn verschillende programma's beschikbaar die jouw computer controleren op mogelijke infecties en die eveneens potentiële infecties kunnen weren.

Een alles-in-een-oplossing is ESET Internet Security.

Meer info

Zijn mijn wachtwoorden sterk en bewaar ik deze veilig?

Veel mensen hergebruiken 1 of 2 wachtwoorden online. Hoe sterk je wachtwoord ook is, als een partij waar je deze gebruikt in een hack haar data verliest dan ligt alsnog jouw wachtwoord op straat. Vul voor de grap je e-mailadres eens in op https://haveibeenpwned.com/. Het is belangrijk om voor iedere site een uniek en sterk wachtwoord te hebben.

Zoveel wachtwoorden onthouden is natuurlijk niet te doen. Hiervoor zijn password managers gemaakt. Deze maken het wachtwoord voor je aan en bewaren deze in een kluis. Met alleen het hoofdwachtwoord kun je online automatisch inloggen. Erg gemakkelijk, en veilig! Wij vinden 1Password de fijnste tool hiervoor.

Bewaar ik mijn cryptocurrency veilig?

De allerveiligste plek om jouw cryptocurrencies zoals Bitcoin te bewaren is een hardware-wallet. Er zijn twee elementen die een hardware-wallet zo veilig maken: isolatie en verificatie.

De isolatie begint al bij het instellen van het apparaat. Crypto werkt met cryptografische sleutels. Deze worden op een hardware-wallet met extreme willekeurigheid aangemaakt. Omdat dit geïsoleerd van het internet op het apparaat gebeurt is het onmogelijk dat deze sleutels lekken op het internet. Je schrijft deze "analoog" op een papiertje. Maak ze nooit digitaal.

Bij het ontvangen en verzenden van crypto moet je transacties en adressen verifiëren. Dit is het belangrijke 2e speerpunt van de veiligheid. Je dient transacties goed te keuren door middel van een druk op een hardware knop of touchscreen van het apparaat. Doordat er transactie alleen uitgevoerd kan worden door een fysieke handeling is het onmogelijk dat iemand zomaar via het internet aan jouw crypto kan komen.

Wij hebben alle belangrijke merken hardware-wallets in ons assortiment. Ze verschillen qua functies, gebruiksgemak en muntondersteuning.

Meer info

Bewaar ik de back-up van mijn wallet veilig?

Bij een hardware-wallet bewaar je de back-up op papier, nooit digitaal. Standaard schrijf je deze sleutel (vaak 24 woorden) op een papiertje. Veilig voor hackers, maar niet voor een kop koffie of een huisbrand. Het Nederlandse bedrijf CRYPTOTAG heeft hier de ultieme oplossing voor gebouwd: de CRYPTOTAG is een titanium plaat waar je jouw sleutel in kunt graveren. Deze plaat is bestand tegen extreme temperaturen. Zo weet je zeker dat je je back-up nooit kwijtraakt.

Meer info

Zijn mijn accounts op cryptocurrency exchanges goed beveiligd?

Wanneer je veel handelt kan het gemakkelijk zijn om je cryptovaluta op exchanges zoals Binance of Bitfinex te laten staan. Zorg er in dit geval voor dat je deze accounts zo goed mogelijk beveiligt. Kies een uniek wachtwoord en zet 2FA aan. 2FA biedt een extra beveiligingslaag waarbij je een fysiek apparaat nodig hebt om in te loggen. Dit kan een telefoon met een authenticatie-app zijn maar hiermee sluit je keyloggers and phishing attacks niet volledig uit. Wanneer je een YubiKey gebruikt voor je 2FA-verificatie is een druk op de knop van de YubiKey genoeg zodat je nooit meer een code in hoeft te typen. Zo blijf je buiten bereik van hackers.

Meer info

Is mijn kennis over privacy goed?

Bij Cryptomaan geven we veel om de privacy van onze klanten. We zijn constant bezig om te kijken hoe we onze webshop hierin kunnen verbeteren. We merken ook dat veel van onze klanten hier grote waarde aan hechten, en dat vinden we fantastisch!

We zijn grote fans van het boekje Je hebt wél iets te verbergen, van Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis (De Correspondent). In dit boek kom je erachter welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. Erg verrassend!

Meer info

Jouw score: 0/7

 • ×
 • ×
 • ×
 • ×
 • ×
 • ×
 • ×
 • Is mijn internetverbinding privé?
 • Is mijn computer veilig?
 • Zijn mijn wachtwoorden sterk en bewaar ik deze veilig?
 • Bewaar ik mijn cryptocurrency veilig?
 • Bewaar ik de back-up van mijn wallet veilig?
 • Zijn mijn accounts op cryptocurrency exchanges goed beveiligd?
 • Is mijn kennis over privacy goed?

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

-Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Kom haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews