Shop Logo
check Voor 23:30 besteld, morgen bezorgd

Bitcoin wallet

Op zoek naar een bitcoin wallet? In dit artikel leggen we kort en bondig uit welke keuzes je hebt, en adviseren wij over de beste wallet voor jouw situatie.

Wij zijn gespecialiseerd in hardware wallets. Daar is een reden voor, dit zijn de veiligste wallets voor het opslaan en beheren van je bitcoin. Een hardware wallet is een fysiek apparaat, je sluit hem aan op je computer of telefoon. Dat kan bijvoorbeeld via een kabel of bluetooth. 

De toegangscode (private key) tot een hardware wallet wordt offline aangemaakt. Deze wordt ook niet via het internet gedeeld waardoor je hackers altijd buiten de digitale deur houdt.

Wat kan je met een bitcoin hardware wallet?

Een hardware wallet gebruik je voor de veilige opslag van je bitcoin. Met een wallet kun je BTC verzenden, ontvangen en beheren. 

De letterlijke vertaling van wallet is portemonnee. Maar technisch gezien bewaar je met een wallet niet letterlijk je bitcoins. Je wallet is meer een soort pincode, een toegangsbewijs om te laten zien dat de coins ook echt van jou zijn. 

Die coins staan namelijk op de blockchain, een digitaal grootboek waar ieders balans en transacties worden vastgelegd. Om jouw bladzijde in dit grootboek te wijzigen, moet je laten zien dat die bitcoins van jou zijn, dat doe je met je hardware wallet.

Waarom een hardware wallet veiliger is dan andere type wallets

Een wallet is dus een soort pincode die je het recht geeft die bladzijde te mogen wijzigen. Behandel de toegang tot je bitcoin dan ook als de pincode voor je bankrekening. Deze sla je ook niet op in je telefoon, je maakt er geen screenshot van en wil eigenlijk dat je pincode niet in verbinding staat met het internet. 

Je pincode bewaar je offline, in je hoofd. Dat is meteen het grote verschil tussen een hardware wallet en een online wallet voor je desktop of telefoon: de toegang tot je coins blijven offline, waar geen hacker bij kan.

Er zijn verschillende hardware wallets, alle wallets die wij aanbieden zijn geschikt voor bitcoin. 

Hieronder een overzicht van alle hardware wallets waarmee je bitcoin kan opslaan:

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews