đź’¸ BTC Halving: Gratis BTC Voucher bij Nano S Plus en Nano X
Shop Logo
check Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Bitvavo naar Ledger hardware wallet

Als je overweegt je crypto veilig op te bergen kun je dat doen met een hardware wallet. Dit artikel legt uit hoe je dat kunt doen als je gebruik maakt van Bitvavo. Daarnaast krijg je uitleg over relevante basiskennis dat van belang is bij het zelf in beheer nemen van crypto. Ook het zelf beheren is niet zonder risico en benodigd meer kennis dan het laten staan van crypto op een exchange. Bij deze ons dringende advies ook stil te staan bij de basiskennis en tips die we delen in dit artikel. Dit kan serieuze problemen in de toekomst voorkomen.

Dit artikel richt zich primair op het versturen van crypto van je Bitvavo account naar een Ledger hardware wallet maar ook als je een andere hardware wallet hebt is dit artikel bruikbaar omdat de stappen hetzelfde zijn of heel vergelijkbaar.

Om te beginnen vast de belangrijkste tip: voorkom onnodig verlies van crypto en doe altijd eerst een testtransactie bij een eerste transactie naar een nieuw adres voordat je grotere waardes gaat versturen naar dit nieuwe adres. Zo weet je zeker dat je niks fout doet en als je wel een fout maakt heb je voorkomen dat je al die crypto kwijt bent.

Ben je nog opzoek naar een hardware wallet? Koop hem hier.

Crypto versturen vanaf Bitvavo naar Ledger of hardware wallet

Voordat je dit proces kunt afronden is het noodzakelijk dat je Bitvavo account al geverifieerd is. Verder gaat deze instructie er vanuit dat je al je hardware wallet hebt ingesteld en dus in de applicatie kan die bij de hardware wallet hoort.

1. Maak een ontvangstadres (public key) aan

Dit is een actie die je uitvoert in de applicatie van je hardware wallet. In geval van Ledger heet dit Ledger Live.

 • Ga naar 'Accounts'
 • Klik op 'Add account'
 • Kies je crypto die je wil ontvangen

 • Doorloop het aanmaakproces. Hiervoor moet je o.a. de betreffende crypto app op je Ledger openen. Mocht je die nog niet hebben moet je die eerst installeren bij My Ledger.

 • Ga weer naar 'Accounts'
 • Kies je crypto die je wil ontvangen uit de lijst met bestaande accounts

 • Klik op 'Receive'

 • Selecteer opnieuw het account
 • Open de benodigde Coin applicatie op je Ledger.
 • Kopieer het ontvangstadres.

 • Bevestig het ontvangstadres op je Ledger Nano (alleen als het adres op je Ledger overeenkomst met het adres in Ledger Live).
 • De voorgaande vijf stappen kun je herhalen als je opnieuw het ontvangstadres wil kopiĂ«ren.

2. Verifieer je ontvangstadres

Dit is een actie die je uitvoert in Bitvavo.

 • Log via je computer in bij Bitvavo.
 • Selecteer de crypto die je wilt versturen naar een ontvangstadres van je Ledger. Je kunt je crypto onder andere vinden door er op te zoeken in de zoekbalk.
 • Klik op 'Opnemen'. In het Engels heet dit 'Withdraw'.
 • Voeg een Adres toe. Met Adres wordt een ontvangstadres bedoeld. In het Engels heet dit 'Add Address'.

 • Doorloop de stappen om het Adres te verifiĂ«ren. Dit betreft een opname maken van je Adres in Ledger Live.

 • Indien nodig wacht je tot het Adres geverifieerd is.
 • Als je Adres geverifieerd is staat het in je Adressenboek. In het Engels heet dit 'Address Book'.

3. Voer een transactie uit

Dit is een actie die je uitvoert in Bitvavo.

 • Ga opnieuw naar de crypto die je wilt versturen.
 • Klik op 'Opnemen'. In het Engels heet dit 'Withdraw'.
 • Vul het geverifieerde Adres (ontvangstadres) in en klik op bevestigen.

 • Vul de hoeveelheid in die je wilt versturen. Pro tip: doe altijd eerst een testtransactie als je voor het eerst iets overmaakt.

 • Bevestig de transactie
 • Hierna zie je de transactie terug bij 'Opnames'. In het Engels heet dit 'Withdrawals'.

4. Bekijk of het ontvangen is

Dit is een actie die je uitvoert in de applicatie van je hardware wallet. In geval van Ledger heet dit Ledger Live.

 • Ga naar het Account waar het ontvangstadres bij hoort waar je crypto naar hebt overgemaakt.
 • Wacht tot je de crypto ziet verschijnen. Dit kan even duren. Dit is afhankelijk van hoe snel de Bitvavo de transactie verwerkt, om welke cryptomunt en dus blockchain het gaat en hoe druk het is op de betreffende blockchain. Bij Bitcoin is het bijvoorbeeld niet gek als dit 10-15 minuten duurt.
 • Als alles goed is gegaan en je er comfortabel mee bent geraakt kun je grotere aantallen versturen.

Waarom zou ik mijn crypto niet op Bitvavo of een andere exchange laten staan?

Als je crypto bewaart op een exchange bezit je niet de daadwerkelijke crypto zelf. De crypto staat namelijk op public keys (publieke ontvangstadressen) waarvan jij niet de private key (privésleutel) hebt maar de exchange zelf. In feite heb je alleen een account waarin is aangegeven op hoeveel van welke crypto jij recht hebt. Ontstaan er problemen (faillissement, fraude en hacks) bij de exchange is het maar de vraag hoeveel van je crypto je terug gaat krijgen en wanneer. Een hele bekende uitspraak in de cryptoscene is dan ook not your keys not your coins. Alleen als je zelf de baas bent van de privésleutel ben je zeker van je crypto bezit.

Een hardware wallet geeft je de mogelijkheid zelf te beschikken over de privésleutel die hoort bij de publieke ontvangstadressen waar jou crypto op staat. Zo ben je dus wel zelf eigenaar van de privésleutel. Alleen degene die de eigenaar is van de privésleutel kan transacties uitvoeren vanaf de bijbehorende public keys. Een hardware wallet bewaart je privésleutel offline en achter een beveiligingschip.

De kernvraag voor jou is: vertrouw je het een ander toe je crypto veilig te bewaren of vertrouw je liever jezelf (i.c.m. een hardware wallet). De keuze is aan jou.

Ledger of andere hardware wallet?

Ledger is het bekendste en populairste merk maar er zijn nog veel meer merken hardware wallets. Andere bekende merken zijn Trezor, Secux, Coolwallet en BitBox02. Je vindt ze allemaal onderaan deze pagina. Is Ledger de beste keuze voor jou gezien de populariteit? Niet perse. Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Ledger is in het verleden snel populair geworden omdat het compatibel was met de meeste altcoins die mensen wilden beheren. Ook nu loopt het voor qua ontwikkeling van andere functionaliteiten zoals staken vanuit de wallet en crypto koop- en verkoop mogelijkheden vanuit de wallet zelf.

De volgende zaken moet je jezelf afvragen bij aanschaf van een hardware wallet:

 • Werkt de hardware wallet samen met het besturingssysteem van mijn apparaat (telefoon/pc/laptop) waar ik het mee wil gebruiken?
 • Welke coins wil ik beheren en is de hardware wallet daar compatibel mee?
 • Welke coins wil ik staken en kan de coin via de hardware wallet gestaked worden?

Daarnaast zijn er nog afwegingen die niet voor iedereen gelden maar mogelijk relevant zijn voor jou. Misschien heb je liever zo min mogelijk te maken met exchanges. Dan is het goed om te weten dat er koop- en verkoopmogelijkheden zijn direct vanuit de hardware wallet via de bijbehorende applicatie. Zo heb je geen exchange meer nodig. BTC Direct is Nederlandse partij die geĂŻntegreerd is binnen Ledger, Trezor, Secux en CoolWallet.

Mogelijk vind je het belangrijk dat de software die je gaat gebruiken open-source is. Trezor is dit bijvoorbeeld wel en Ledger is dit niet. Als software open-source is betekent dit dat de software door iedereen in te zien is. Nu heb je daar zelf niet perse veel aan als je geen programmeertaal kunt lezen maar zo weet je wel dat vanuit de community de software gecontroleerd wordt op kwaliteit en juistheid. Bij Ledger moet je er op vertrouwen dat het goed zit. Ook kan bij faillissement van Trezor de community de applicatie verder blijven ontwikkelen.

Een ander onderdeel van een hardware wallet is het scherm. Ledger Nano's hebben een heel klein scherm. Sommige hebben daarom liever een van de SecuX hardware wallets omdat deze een veel groter scherm hebben.

Onderaan deze pagina vind je ons aanbod hardware wallets. Heb je nog twijfels over welke hardware wallet het beste is voor jou? Wij hebben een hardware wallet keuzetool ontwikkeld. Voor gerichte vragen kun je ons ook mailen via de klantenservice.

Basiskennis werking hardware wallet

Onderstaande punten bevatten belangrijke informatie over de werking van hardware wallets.

 • Bij het instellen van je hardware wallet genereert de hardware wallet willekeurig 24 woorden a.d.h.v. de BIP39 woordenlijst.
 • BIP staat voor Bitcoin Improvement Proposal. BIP39 betreft de toepassing om een private key te genereren van 12 tot 24 willekeurige woorden (meestal 24). De BIP39 woordenlijst bestaat uit 2048 woorden waarvan van elk woord de eerste vier letters uniek zijn. Het gaat in feite ook alleen om de eerste vier letters van elk woord. De 24 woorden komen allemaal van deze lijst af.
 • Deze 24 woorden vormen de input voor het genereren van de private key.
 • De 24 woorden kun je zien als de door mensen leesbare vorm van je private key. De private key zelf is dat niet en is alleen door computers leesbaar.
 • Crypto staat nooit opgeslagen op een hardware wallet zelf. Ondanks dat dit qua taalgebruik vaak zo wordt gezegd is dit feitelijk onjuist. Crypto staat openbaar op de betreffende blockchains. Op de hardware wallet staat alleen de private key (privĂ©sleutel) waarmee public keys (ontvangstadressen) mee kunt aanmaken. Op de ontvangstadressen kun je crypto ontvangen. Alleen degene met de bijbehorende privĂ©sleutel kan het ook weer versturen.
 • De opbouw van ontvangstadressen verschilt per blockchain. Je hebt bijvoorbeeld een ander ontvangstadres voor Bitcoin dan voor Ethereum. Als je Ethereum stuurt naar een Bitcoin adres gaat dit per definitie niet aankomen.
 • Crypto's die nog een token zijn kun je ontvangen op het adres van de "hoofd" blockchain. Chainlink is op het moment van schrijven nog een ERC20 token. Dat wil zeggen dat het een token is op het Ethereum netwerk. Chainlink ontvang je daarom op je Ethereum ontvangstadres.
 • Bij het instellen van een hardware wallet zal ook gevraagd worden een "pincode" in te stellen. De pincode is hardware wallet gebonden. Dat wil zeggen dat het alleen iets kan bij de hardware wallet waar het op is ingesteld.
 • Ben je jouw hardware wallet kwijt of is er iets anders mee? Dan kun je in een nieuwe hardware wallet je crypto herstellen door daar dezelfde 24 woorden in te voeren. Dit zal dezelfde private key als resultaat hebben als die je al had op je oude hardware wallet.
 • Bij een hardware wallet krijg je altijd een instructieboekje. Hierin zal een link staan waar je de officiĂ«le software kunt downloaden. Ga nooit opzoek via Google naar de software want kwaadwillende kunnen mogelijk via advertenties tijdelijk een neppe site als eerste zoekresultaat weergeven. Ook via bijvoorbeeld de Play Store of App Store zoeken naar de applicatie brengt risico's met zich mee dat je niet de officiĂ«le software download en installeert.

Tips recovery seed (24 woorden)

Bij het voor het eerst instellen van een hardware wallet krijg je jouw recovery seed. Mogelijk ben je andere termen tegengekomen op het internet of op het papierwerk van je hardware wallet. Je kunt er vanuit gaan dat met termen als seed, seed backup, recovery seed, recovery words, seed phrase of recovery phrase allemaal hetzelfde mee bedoeld wordt.

Over het algemeen zijn dit dus 24 woorden. Het is de kern van jouw crypto bezit. Mocht er iets gebeuren met je hardware wallet kun je met de 24 woorden de toegang tot je crypto weer herstellen. Dit betekent ook dat als iemand beschikking krijgt over jouw 24 woorden diegene je crypto kan stelen. Ga hier super zorgvuldig mee om! Deze tips helpen daarbij:

 • Schrijf je recovery seed eerst op papier. Bij een hardware wallet krijg je altijd een of meerdere papieren kaartjes om dit mee te doen. De volgorde van de woorden is van belang!
 • Maak nooit een foto of digitaal bestand van je recovery seed. Schrijf het dus ook niet op in je notities of in een wachtwoordmanager.
 • Voordat je een hardware wallet gaat instellen denk na over camera's van bijvoorbeeld je laptop die mee kunnen kijken. Dek die allemaal af. Denk ook aan binnenshuis camera's.
 • Bij het instellen van je hardware wallet krijg je dus je recovery seed tot je. Spreek deze op geen punt hardop uit. Je weet niet of je wordt afgeluisterd door kwaadwillende.
 • Deel je recovery seed nooit met iemand.
 • Als op enig punt je via je telefoon of computer/laptop wordt gevraagd je recovery seed in te vullen op je telefoon of computer/laptop is het 100% een scam.
 • Vul je recovery seed alleen in je hardware wallet bij het herstellen van je wallet of bij het uitvoeren van een recovery seed controle.
 • Maak een serieuze overweging je recovery seed vast te leggen in metaal met een seed back-up product.
 • Bewaar je recovery seed op een veilige plek waar mensen niet zomaar bij kunnen.
 • Bewaar de pincode nooit samen met de hardware wallet. De combinatie van de twee is voor een dief evenveel waard als alleen je recovery seed. Je kunt overwegen je pincode nooit op te schrijven en alleen in je hoofd te onthouden. Mocht je hem vergeten kun je met de recovery seed je wallet herstellen. Je kunt dan een nieuwe pincode instellen. De pincode heb je niet nodig om je wallet te herstellen en dient alleen voor een snelle ontgrendeling van je hardware wallet bij gebruik.

Aanbod hardware wallets Bitvavo

Ledger Nano X

159,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Ledger Nano S Plus

89,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Trezor One

69,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

SecuX V20

138,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Trezor T

189,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

SecuX W10

68,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-17%

CoolWallet S

119,95 99,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

CoolWallet Pro

179,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens
â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘

â­‘ â­‘ â­‘ â­‘ â­‘
'Webwinkelkeur'
9,3
â­‘â­‘â­‘â­‘â­‘
â­‘â­‘â­‘â­‘â­‘
4.136 Reviews
Hoe kunnen we jou helpen?
Stel je vraag aan een crypto expert

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van crypto en wallets. Neem contact op en wij helpen je zo snel mogelijk.

Cookies
We plaatsen graag cookies om onze website, diensten en advertenties persoonlijker te maken. Cookies slaan geen persoonsgegevens op. Vind je dat goed? Wil je meer weten? Klik dan op “Meer informatie”.
Meer info over cookies
Deze website gebruikt cookies om de website relevanter te maken voor gebruikers en om het gebruiksgemak te vergroten. We gebruiken drie soorten cookies om dit te doen: Essentiēle cookies, Analyse cookies en Marketing cookies. We leggen uit waar we deze cookies voor gebruiken.
Essentiēle cookies
Essentiēle cookies zijn nodig om de site goed te laten werken. Ze zorgen ervoor dat de site goed te zien is op elk apparaat en zorgen ervoor dat je veilig kunt inloggen. Deze cookies zijn daarom niet te weigeren.
Marketing cookies
Met deze cookies verzamelen we informatie over gebruikers en bezoekers van onze website, zodat we voor u interessante advertenties kunnen laten zien.
Analyse cookies
We gebruiken deze cookies om te analyseren hoe vaak de website bezocht wordt, met welke browsers, welke pagina’s van de website bezocht. Dit helpt ons om de website te verbeteren.