Bull Markt Black Friday: klik hier!
Shop Logo
check Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Crypto wallet

Heb je crypto gekocht en wil je die veilig opslaan of ben je dit van plan te doen? Dan adviseren wij een crypto hardware wallet te kopen. Op deze pagina leggen we je uit waarom en welke keuzes je hebt.

Wat kan je met een crypto hardware wallet?

In de kern kun je een hardware wallet gebruiken om crypto te ontvangen, beheren en verzenden. Daarbij gebruik je een hardware wallet om dit op een veilige manier te doen. Een hardware wallet biedt namelijk beveiliging die online wallets zoals een exchange of software wallet niet bieden.

Het Engelstalige woord ‘wallet’ betekent ‘portemonnee’ in het Nederlands. Deze term is wat verwarrend als je bekijkt wat een hardware wallet precies doet. Met een portemonnee bewaar je jouw geld maar met een hardware wallet bewaar je een private key. De private key maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot jouw crypto en daar het eigendomsrecht van over te dragen. De crypto staat namelijk op de betreffende blockchains en zit niet letterlijk in de wallet.

Welke crypto hardware wallets zijn er en wat zijn de verschillen?

De meeste hardware wallets op de markt zijn geschikt voor meerdere crypto’s, maar je hebt ook hardware wallets die alleen voor bitcoin geschikt zijn. Onderaan deze pagina vind je alle hardware wallets die meerdere cryptomunten kunnen beveiligen. Elke hardware wallet heeft zo zijn eigen eigenschappen.

De volgende hardware wallets kunnen crypto beveiligen:

Verbinding maken

De Ledger Nano X, SecuX V20 en SecuX W20 kunnen verbinding maken via bluetooth en kabel en hebben een accu. De CoolWallet Pro en CoolWallet S kunnen alleen verbinding maken via bluetooth en hebben ook een accu. De Ledger Nano S, Trezor T, Trezor One, SecuX W10 en BitBox02 Multi Edition hebben géén accu en maken verbinding via een kabel.

De SafePal S1 is op dit gebied bijzonderder. Deze wallet is namelijk air-gapped. Dat wil zeggen dat je geen direct verbinding maakt met deze wallet. De SafePal S1 heeft hiervoor een camera en een beeldscherm. Met de camera kan de wallet een QR-code scannen vanaf je telefoon en met je telefoon kan je een QR-code scannen vanaf het SafePal S1 beeldscherm. Zo wissel je informatie uit.

Applicatie

De hardware wallets zijn te bedienen via een applicatie op je mobiel of desktop computer. Per besturingssysteem geven we aan welke hardware wallets samen met een applicatie te gebruiken zijn:

  • iOS (mobiel): Ledger Nano X, CoolWallet Pro, SecuX V20, SecuX W20, CoolWallet S en SafePal S1.
  • Android (mobiel): Ledger Nano X, Ledger Nano S, CoolWallet Pro, Trezor One, SecuX V20, SecuX W20, BitBox02 Multi Edition, CoolWallet S, SafePal S1 en Trezor T.
  • MacOS (desktop): Ledger Nano X, Ledger Nano S, Trezor One, SecuX V20, SecuX W20, SecuX W10, BitBox02 Multi Edition en Trezor T.
  • Windows (desktop): Ledger Nano X, Ledger Nano S, Trezor One, SecuX V20, SecuX W20, SecuX W10, BitBox02 Multi Edition en Trezor T.
  • Linux (desktop): Ledger Nano X, Ledger Nano S, Trezor One, SecuX V20, SecuX W20, SecuX W10, BitBox02 Multi Edition en Trezor T.

De SecuX applicatie benader je via de Chrome browser. Daarom kun je die hardware wallet ook met ChromeOS gebruiken. Voor de andere hardware wallets geldt dat hun software vaak niet samen gaat met Chromebooks. 

Cryptomunten ondersteuning

Op de hardware wallet pagina kun je aan de hand van een filter zien welke hardware wallets ze ondersteunen. Naast grote cryptomunten zijn mensen vaak geïnteresseerd in ERC20 tokens en BEP20 tokens. ERC20 tokens zijn tokens op het Ethereum netwerk en BEP20 zijn tokens op het Binance Chain netwerk. Zo, nu weet je meteeen het verschil tussen een coin en een token. Een coin heeft haar eigen blockchain, een token niet. 

De volgende hardware wallets ondersteunen een gedeelte van de ERC20 en BEP20 tokens met hun eigen applicatie, óf met een derde partij applicatie zoals Metamask of MyEtherWallet:

  • ERC20: Ledger Nano X, Ledger Nano S, Trezor T, Trezor One, CoolWallet Pro, CoolWallet S, SecuX V20, SecuX W20, SecuX W10, BitBox02 Multi Edition en SafePal S1
  • BEP20: Ledger Nano X, Ledger Nano S, CoolWallet Pro, CoolWallet S, SecuX V20, SecuX W20, SecuX W10 en SafePal S1

Staking

Is het voor jou belangrijk om coins te kunnen staken vanuit je hardware wallet? De CoolWallet Pro, Ledger Nano X en Ledger Nano S hebben mogelijkheden om via hun eigen applicatie te staken.

Bij de Trezor en SecuX hardware wallets zijn die mogelijkheden minder uitgebreid dan wel alleen indirect uit te voeren via een applicatie van een derde partij.

Verbinden met DeFi (of andere Dapps)

De Ledger Nano X, Ledger Nano S, Trezor T en Trezor One kunnen verbinden met MetaMask, een bekende DeFi app. Er zijn meer van dit soort apps. Als dit belangrijk voor je is, moet je hier op letten.

Via WalletConnect kun je vaak verbinden met Dapps. De SecuX, Ledger en CoolWallet hardware wallets en de SafePal S1 kun je met WalletConnect verbinden.

Hoe werkt een crypto hardware wallet?

Een hardware wallet is een klein fysiek apparaat. De vormen kunnen verschillen. Zo zijn de CoolWallets bijvoorbeeld een pas (zelfde grote als een bankpas) en lijken de Ledgers net op een USB stick. Zoals aangegeven bij de paragraaf ‘verbinding maken’, verschilt de manier waarop je verbinding maakt ook. Zo kunnen hardware wallets verbinding maken via bluetooth, kabel of air-gapped (contactloos).

Bij de eerst installatie van je hardware wallet genereert deze een zogenaamde private key. Dit gebeurt offline en wordt niet gedeeld met je computer of telefoon. Daardoor blijft je private key ook offline.

De private key is een cryptografische code. De hardware wallet zet deze code om in een zogenoemde ‘seed phrase’ of ‘recovery seed’ van 24 woorden. Recovery seeds van 12 en 18 woorden komen ook voor. Het genereren 24 woorden gebeurt aan de hand van de BIP39 standaard. De BIP39 standaard bestaat uit een lijst van 2048 Engelstalige woorden. Elk van de 24 woorden bestaat uit één van die 2048 woorden. Daarbij is de volgorde van belang. Zo zijn er bijna eindeloos veel woordcombinaties mogelijk waardoor de kans nihil is dat iemand dezelfde ‘recovery seed’ genereert. Door de cryptografische code om te zetten in woorden is het makkelijk leesbaar en (offline!) vast te leggen. Het veilig vastleggen van je ‘recovery seed’ is een aanrader. Dit is namelijk een back-up om weer bij je crypto te komen als je jouw hardware wallet verliest.

Op een public key kun je crypto ontvangen. Een public key kun je zien als je IBAN bij je bankrekening. Met een private key maakt een wallet public keys aan. Je kunt bijna oneindig veel public keys aanmaken met een private key. Als er eenmaal crypto op een public key staat is dit zichtbaar op de blockchain wat voor iedereen inzichtelijk is. Alleen de bezitter van de private key die bij de public key hoort kan een transactie uitvoeren. Bij een transactie draagt iemand het eigendomsrecht van een aantal cryptomunten over aan een andere public key.

Het is hierboven al benoemd maar het is het herhalen waard: je crypto staat op de blockchain en niet op je hardware wallet zelf. Je hardware wallet beheert alleen de toegangssleutel om toegang te krijgen tot je public keys.

Nu je meer weet over hardware wallets geven we je graag nog wat tips mee:

  • Controleer je ‘recovery seed!’ Voordat je bedragen riskeert moet je zeker weten of je jouw recovery seed correct hebt vastgelegd. Als je de volgende handelwijze hanteert, weet je zeker dat je back-up klopt.
    1. Schrijf je recovery seed op op papier met pen of potlood. Maak hier geen foto van en leg je backup woorden absoluut niet digitaal vast!
    2. Stuur een testtransactie naar je nieuw aangemaakte wallet. Doe dit met een klein bedrag.
    3. Reset je hardware wallet. Hierdoor verwijder je de private key van de hardware wallet.
    4. Start je hardware wallet weer op en ga voor de ‘wallet herstellen’ optie. Gebruik je recovery seed om je wallet te herstellen.
    5. Zie je na herstel je testtransactie terug? En lukt het je ook de inhoud van die transactie weer te verzenden? Dan klopt je back-up!
  • Maak een veilige back-up. Leg je recovery seed vast op een manier die tegen vuur en water bestendig is. Wij adviseren een metalen seed back-up hiervoor aan te schaffen.
  • Bewaar je back-up op plek waar andere mensen niet makkelijk bij kunnen.
  • En we herhalen het nog eens: maak geen online back-up!

Bij een Ledger bijvoorbeeld maak je ook een pincode aan voor je hardware wallet. Tevens zijn er ook hardware wallets waarbij je een extra wachtwoord kan toevoegen aan je seed phrase. Zorg dat je weet wat het verschil is tussen een pin- of inlogcode, je seed phrase (backup woorden) en additionele wachtwoorden. Daarover hier meer.

Waarom is een crypto hardware wallet veiliger dan andere type wallets?

Zonder een hardware wallet moet je jouw crypto opslaan op een software wallet of op een exchange. Je hebt software wallets voor op de telefoon en computer. Bij een software wallet genereer je de private key op een apparaat dat online is. Ook bij het uitvoeren van een transactie sla je tijdelijk je private key onbeveiligd op in het geheugen van je apparaat. Het genereren van je private key of het uitvoeren van een transactie zijn de momenten waar een hacker toe zou kunnen slaan. 

Een exchange of andere derde partij is tevens het doelwit van hackers. De crypto die zo’n partij beheert heeft vaak een hoge waarde dus zijn hackers bereid meer moeite en middelen te stoppen in een hack. Ook kent het verleden voorbeelden waarbij eigenaren en medewerkers van exchanges er vandoor zijn gegaan met crypto’s. Tevens zou een hacker ook jouw eigen account bij een exchange kunnen hacken door malware of virussen op je computer te plaatsen.

Gebruik een hardware wallet om zelf de baas te zijn over je crypto!

Een hardware wallet genereert de private key offline. Tevens hebben hardware wallets een beveiligingschip die voorkomt dat je private key de hardware wallet verlaat. Hackers hebben zo veel minder kans.

Wanneer koop ik een crypto hardware wallet?

De eerste afweging is hoe hoog de waarde is van de te beveiligen crypto en of je toekomstige koopplannen hebt. Als je een hoge waarde aan cryptomunten wil beveiligen, adviseren wij om een hardware wallet aan te schaffen. Is de waarde (nog) niet zo hoog, dan kun je overwegen om het tijdelijk op een software wallet of exchange te laten staan. Zorg dat je goed uitzoekt welke exchanges en software wallets betrouwbaar zijn. 

Een tweede afweging is of je meer wil leren over crypto. Misschien weet je nog niet wat je allemaal met crypto van plan bent, maar wil je er wel meer over leren. Een hardware wallet geeft je meer inzicht in de werking van crypto.

Het klopt natuurlijk dat er kosten verbonden zijn aan de aanschaf van een hardware wallet. Wij geloven dat het de investering meer dan waard is. Je hebt al hardware wallets vanaf €59,95 (SafePal S1) en €64,95 (Ledger Nano S).

Hieronder een overzicht van alle hardware wallets waarmee je meerdere soorten cryptomunten kan opslaan:

-40%

Ledger Nano X

149,00 89,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-38%

Ledger Nano S Plus

79,00 49,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-50%

CoolWallet S

99,95 49,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-14%

BitBox 02 - Bitcoin only edition

149,95 129,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-14%

BitBox 02 - Multi edition

149,95 129,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-15%

Passport

269,95 229,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

SecuX W10

68,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

SecuX W20

118,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

SecuX V20

138,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Trezor One

49,95
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Trezor T

129,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
-20%

SafePal S1

74,95 60,00
Nieuwe voorraad is besteld bij de leverancier. Verwachte leverdatum:
1-10 werkdagen
Op voorraad
Voor 23:59 besteld, maandag bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd
Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

'Webwinkelkeur'
9,3
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
4.136 Reviews
Hoe kunnen we jou helpen?
Stel je vraag aan een crypto expert

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van crypto en wallets. Neem contact op en wij helpen je zo snel mogelijk.

Telefoonnummer (optioneel)
Wil je exclusieve kortingen ontvangen?
Cookies
We plaatsen graag cookies om onze website, diensten en advertenties persoonlijker te maken. Cookies slaan geen persoonsgegevens op. Vind je dat goed? Wil je meer weten? Klik dan op “Meer informatie”.
Meer info over cookies
Deze website gebruikt cookies om de website relevanter te maken voor gebruikers en om het gebruiksgemak te vergroten. We gebruiken drie soorten cookies om dit te doen: Essentiēle cookies, Analyse cookies en Marketing cookies. We leggen uit waar we deze cookies voor gebruiken.
Essentiēle cookies
Essentiēle cookies zijn nodig om de site goed te laten werken. Ze zorgen ervoor dat de site goed te zien is op elk apparaat en zorgen ervoor dat je veilig kunt inloggen. Deze cookies zijn daarom niet te weigeren.
Marketing cookies
Met deze cookies verzamelen we informatie over gebruikers en bezoekers van onze website, zodat we voor u interessante advertenties kunnen laten zien.
Analyse cookies
We gebruiken deze cookies om te analyseren hoe vaak de website bezocht wordt, met welke browsers, welke pagina’s van de website bezocht. Dit helpt ons om de website te verbeteren.