Shop Logo
check Voor 23:30 besteld, morgen bezorgd

Cardano wallet

ADA, de munt van Cardano, is een van de populairste cryptocurrency’s van het moment. Deze populariteit zorgt ervoor dat je nog voorzichtiger moet zijn met je coins. Dat kan het beste met een hardware wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets, maar wij adviseren een hardware wallet, omdat dit de veiligste optie is. Er zijn veel verschillende fabrikanten van hardware wallets, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Ze hebben namelijk allemaal een paar dingen gemeen:

  • Het zijn fysieke apparaten, zoals een USB-stick.
  • De toegangscode (private key) wordt offline aangemaakt.

De toegangscode wordt niet via het internet gedeeld waardoor hackers niet bij je ADA kunnen.

Wat kan je met een Cardano (ADA) hardware wallet?

Ongeacht welk merk hardware wallet je hebt, ze zorgen allemaal voor de veilige opslag van je coins.

Maar een hardware wallet kan nog meer, zeker in combinatie met Cardano. Sommige wallets kan je verbinden met de software van Cardano om coins te staken. Dit betekent dat je ADA vastzet op de blockchain en je daar een beloning voor krijgt. Een soort rente op je wallet, die je bij een gewone bank niet krijgt!

Als je wallet zou vertalen naar het Nederlands, dan krijg je portemonnee. Maar technisch gezien bewaar je met een wallet niet letterlijk je ADA. Zie een wallet eerder als de toegang tot je bankrekening. Ofwel een toegangsbewijs om te laten zien dat de ADA ook echt van jou is.

Met dit toegangsbewijs bewijs je aan het netwerk dat jij gemachtigd bent om jouw ADA te verzenden.

Waarom een hardware wallet de veiligste optie is

Behandel je hardware wallet zoals de pincode en bankpas van je bankrekening.

Heeft iemand anders beschikking tot deze twee? Zeg maar dag tegen je geld. Dat geldt ook zo voor de toegangscode tot je ADA. En in tegenstelling tot een bank is er geen klantenservice die je dan kan bellen. Met een hardware wallet ben jij zelf de bank.

Daarom is het zo belangrijk om je toegangscode offline te bewaren, net als een pincode. Deze sla je niet op in je telefoon, app je naar niemand en je maakt er geen screenshot van. Niemand mag je pincode weten, behalve jijzelf.

Je pincode bewaar je offline, in je hoofd. Dat is het grote verschil tussen een hardware wallet en andere type wallets. Bij een hardware wallet worden je coins offline opgeslagen, waar geen hacker bij kan. Bij andere type wallets staan deze altijd in verbinding met het internet.

Maar welke hardware wallet moet je kiezen voor het beveiligen, beheren en staken van jouw ADA?

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews