Shop Logo
check Voor 23:30 besteld, morgen bezorgd

Ethereum wallet

Ethereum is een van de populairste cryptocurrency’s ooit. Dat betekent dat niet alleen investeerders ethers willen, ook bij hackers zijn ze in trek. Zorg daarom voor een goede beveiliging van je coins, en dat kan het beste met een hardware wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets, maar wij denken dat een hardware wallet de veiligste optie is. Daarnaast zijn er ook verschillende fabrikanten van hardware wallets, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Het is vrij simpel, want ze hebben allemaal een paar dingen gemeen:

  • Het zijn fysieke apparaten
  • De toegangscode (private key) wordt offline aangemaakt. 

De toegangscode wordt niet via het internet gedeeld waardoor je hackers altijd buiten de digitale deur houdt.

Wat kan je met een Ethereum hardware wallet?

Ongeacht welk merk hardware wallet je hebt, ze zorgen allemaal voor de veilige opslag van je Ethereum. Verbind de wallet via een kabel of bluetooth met je telefoon of desktop om ethers te verzenden, ontvangen en te beheren. 

Als je wallet zou vertalen naar het Nederlands, dan krijg je portemonnee. Maar technisch gezien bewaar je met een wallet niet letterlijk je ethers. Zie een wallet eerder als een pincode van je rekening. Ofwel een toegangsbewijs om te laten zien dat de coins ook echt van jou zijn. 

Wie hoeveel coins heeft, wordt bijgehouden op de blockchain. Dit is een digitaal grootboek waar ieders balans en transacties worden vastgelegd. Om transacties toe te voegen aan jouw bladzijde van dit grootboek, moet je laten zien dat die ethers van jou zijn, en dat doe je met je hardware wallet.

Waarom een hardware wallet veiliger is dan andere type wallets

Een wallet is dus een pincode waarmee je bewijst eigenaar te zijn van een blockchain adres (bladzijde) waar de coins op staan. Behandel de toegang tot je ethers dan ook als de pincode van je bankrekening. 

Heeft iemand anders toegang tot je toegangscode? Dan kunnen de coins verzonden worden naar een ander adres. En in tegenstelling tot een bank is er geen klantenservice die je dan kan bellen. 

Daarom is het zo belangrijk om je toegangscode offline te bewaren, net als een pincode. Deze sla je niet op in je telefoon, je maakt er geen screenshot van en wil eigenlijk dat je pincode niet in verbinding staat met het internet. Niemand mag je pincode weten, behalve jijzelf.

Je pincode bewaar je offline, in je hoofd. Dat is het grote verschil tussen een hardware wallet en een online wallet voor je desktop of telefoon: de toegang tot je coins blijven offline, waar geen hacker bij kan.

Maar welke hardware wallet moet je kiezen voor het beveiligen van jouw ethers? Dat kun je af laten hangen van prijs, kwaliteit of welke je er het leukst uit vindt zien. Deze wallets ondersteunen Ethereum: 

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews