Shop Logo
check Voor 23:30 besteld, morgen bezorgd

Ripple wallet (XRP)

Heb je geïnvesteerd in XRP, de munt van Ripple? Zorg dan voor goede en veilige opslag. Wij raden een hardware wallet aan, omdat dit de veiligste manier is om je XRP te bewaren.

Onze specialisme is hardware wallets. Daar is een reden voor, dit zijn de veiligste wallets voor het opslaan en beheren van je XRP. Vergelijk een hardware wallet met een fysieke sleutel tot je cryptocurrency, deze verbind je met je computer of telefoon. Dat kan bijvoorbeeld via een kabel of bluetooth.

De toegangscode (private key) tot je coins wordt offline door je hardware wallet aangemaakt. Deze wordt ook niet via het internet gedeeld waardoor je hackers altijd buiten de digitale deur houdt.

Wat kan je met een Ripple (XRP) hardware wallet?

Een hardware wallet gebruik je voor het beheren en de veilige opslag van je cryptocurrency’s. Met een wallet kun je XRP verzenden, ontvangen en zelfs kopen en verkopen.

Als je wallet letterlijk vertaalt naar het Nederlands, dan krijg je portemonnee. Je geld kun je bewaren in je portemonnee, maar technisch gezien bewaar je met een crypto wallet je coins niet. Zie dit eerder als een soort pincode, een toegangsbewijs om te laten zien dat de XRP ook echt van jou is.

Deze digitale munten staan namelijk op de blockchain, een virtueel grootboek waar ieders balans en transacties zijn opgeslagen. Om balansen en transacties in dit grootboek te wijzigen, moet je laten zien dat die XRP van jou is, dat doe je met je hardware wallet.

Waarom een hardware wallet veilig is

Een wallet is dus een soort pincode die je het recht geeft wijzigingen in het virtuele grootboek te mogen maken. Dat recht staat gelijk aan het eigenaarschap van je coins en qua veiligheid moet je dit vergelijken met je bankrekening. Je gaat ook niet achteloos om met je pasje en je pincode. Laatstgenoemde sla je ook niet op in je telefoon, je maakt er geen screenshot van en wil eigenlijk dat je pincode niet in verbinding staat met het internet.

Je pincode bewaar je offline, in je hoofd. Dat is meteen het grote verschil tussen een hardware wallet en andere manieren om je crypto op te slaan, zoals een online wallet voor desktop of telefoon: de toegang tot je coins blijft offline, waar geen hacker bij kan.

Hieronder een overzicht van alle hardware wallets waarmee je XRP kan opslaan:

Kies veilig.
Kies voor de expertise van Cryptomaan.

Wat klanten over ons zeggen.

De dag na bestellen is mijn Ledger Nano X afgeleverd. De ondersteuning die Cryptomaan me geboden heeft bij het instellen van het product is zeer goed, snel en deskundig.

Antoon

Snelle levering 's avond besteld, de volgende dag in huis. Duidelijke en overzichtelijke website. Absoluut een aanrader om bij Cryptomaan te bestellen.

P

Vlotte en snelle levering Snelle levering maar ook een informatieve website met info over het aangeschafte product.

J

Snel en professioneel te woord gestaan en snelle levering. Het bestelde product is snel geleverd en de vragen die ik had zijn via de chat tot volle tevredenheid beantwoord. Al met al prettig geholpen. Dit wekt vertrouwen.

R

Snel, goed en voordelig Uitstekende service en afhandeling .. en uitstekende klantenservice ..

Ethan Marchel

Snel en duidelijk bestelproces -Duidelijke website -Direct verzonden -Goed verpakt, al met al een prima ervaring/service!

D. Mom

Komt haar beloftes na Verbeterpunten: Ga zo door!

Henk S

Goed product, vlotte afhandeling en snelle levering. Een echte aanrader!

Annita Adriaens

Webwinkelkeur
9,4
⭑⭑⭑⭑⭑
⭑⭑⭑⭑⭑
2.632 Reviews