Hoe crypto van Binance naar Ledger hardware wallet versturen
Video uitleg Binance naar Ledger
Geen zin om te lezen? Geen probleem! Wij hebben ook een video uitleg gemaakt over hoe je crypto van Binance naar een Ledger hardware wallet verplaatst:
Binance stopt haar activiteiten in Nederland dus dit kan een kans zijn voor je om iets te doen wat je misschien altijd al had willen doen: je cryptomunten overzetten naar een hardware wallet. Nu ontkom je er niet aan iets te moeten doen met je cryptomunten op Binance maar waarom heeft het bewaren van cryptomunten op een exchange sowieso risico's?
Op een exchange heb je in feite alleen een account waarin staat op hoeveel en welke crypto jij recht hebt. Je bezit ze niet daadwerkelijk. De exchange bezit de sleutel tot de adressen waar de crypto op staat. Ontstaan er problemen, zoals een faillissement, fraude of een hack, bij de exchange is het maar de vraag hoeveel crypto je terug gaat krijgen en wanneer. De uitspraak not your keys not your coins komt hier vandaan.
Met een hardware wallet wordt je zelf eigenaar van de sleutel die toegang heeft tot de adressen waar jouw crypto op staat. De kernvraag voor jou is: vertrouw je het een ander toe je crypto veilig te bewaren of vertrouw je liever jezelf (i.c.m. een hardware wallet). De keuze is aan jou.
1. Log in op je Binance account
Je logt in op je account in Binance.
2. Ga naar 'Wallet' en dan naar 'Fiat and Spot'
Als je bent ingelogd kom je in je dashboard. Vanuit hier ga je naar Wallet en vervolgens naar Fiat and Spot.
3. Zoek de crypto op die je wilt versturen en klik op 'Withdraw'
In het scherm dat je nu komt zie je al je crypto's staan. Hier klik je op Withdraw bij de cryptomunt die je wilt opnemen.
Je komt daarna in een nieuw scherm terecht waar je een adres moet invullen. Dit adres heb je nog niet en gaan we aanmaken met je Ledger via Ledger Live.
4. Verbind je Ledger en open Ledger Live
Verbind de Ledger aan je computer of mobiel en start Ledger Live op. Ontgrendel je Ledger vast door de pincode in te voeren.
5. Voeg een Account toe in Ledger Live
Klik op 'Add account'. Als je nog geen Accounts hebt toegevoegd staat deze knop ook in het midden op je Ledger Live scherm. In de screenshot hieronder is al een Bitcoin account toegevoegd maar daar zie je niks staan als je nog geen Accounts hebt toegevoegd.
Nadat je op 'Add account' klikt start er een proces in een kleiner scherm. Kies hier de crypto die je wilt ontvangen. Open de applicatie ("coin app")van de crypto op je Ledger. Voeg het Account toe in Ledger Live door te bevestigen.
6. Klik op 'Receive' binnen het Account in Ledger Live
Klik op Receive om een ontvangstadres weer te laten geven.
7. Kopieer het ontvangstadres
Kopieer het adres vast en controleer of het adres in Ledger Live gelijk is aan het adres dat de Ledger aangeeft. Als dit klopt kun je op Approve klikken op de Ledger. Dit doe je door beide knoppen tegelijk in te drukken.
8. Plak het ontvangstadres in Binance en vul in hoeveel je wilt overmaken
Als je Bitcoin verstuurd zal automatisch het juiste netwerk gebruikt worden. Als je altcoins gaat versturen kan het van belang zijn dat je het juiste netwerk selecteert. Je kunt bijvoorbeeld geen token via het Binance Smart Chain versturen en ontvangen op een Ethereum adres. Je moet dan het Ethereum netwerk gebruiken en dus selecteren in Binance bij 'Network'.
Na het invullen van het adres vul je de hoeveelheid in die je wilt versturen vanuit Binance.
9. Bevestig de transactie in Binance
Je klikt op Withdraw als je klaar bent om te versturen. Je krijgt nog een kort overzicht van de transactie dat je wilt uitvoeren en na de laatste bevestiging wordt je gevraagd via de e-mail en Authenticator te verifiëren dat jij het bent die deze transactie wilt uitvoeren.
Als dit is gelukt zie je onderaan de transactie staan en ook zie je aan de status wanneer het verwerkt is. Het verschilt per cryptomunt hoe snel dit is.
10. Zie in Ledger Live dat het ontvangen is
Als de transactie is gelukt zie je dit natuurlijk ook terug in Ledger Live. Je totale saldo is toegenomen bij bij 'Accounts' kun je ook het specifieke Account terugvinden waar je de crypto op hebt ontvangen.
Ledger is het bekendste hardware wallet merk maar er zijn meerdere hardware wallet merken. Wij hebben een ruim assortiment van hardware wallets. Ledger ondersteund de meest verschillende cryptomunten. De Nano S Plus werkt met je Linux, Windows of MacOS computer. De Nano X kan dat ook en werkt via bluetooth met je iOS en Android telefoon. De Trezor hardware wallets en BitBox02 Multi werken niet met MacOS maar wel met Android, Windows, Linux en MacOS. De SafePal S1 is nog een hardware wallet dat alleen met Android en iOS samenwerkt.
Als je altcoins wilt overzetten naar een hardware wallet ontkom je er niet aan dat het een klus is om uit te zoeken welke hardware wallet welke coins ondersteund die jij hebt. Bitcoin wordt overigens ondersteund door elke hardware wallet en Ethereum ook door de meeste. Je hebt ook nog hardware wallets die alleen Bitcoin ondersteunen. Die zijn hardware wallets die geliefd zijn onder de Bitcoin fanatiekelingen. Bitcoin Only wallets die wij aanbieden:
- BitBox02 BTC Only
- Blockstream Jade
- Passport
De volgende tips en informatie geven wij je graag mee als je voor het eerst een hardware wallet gaat gebruiken.
- Bij het instellen krijg je 24 woorden via je hardware wallet tot je. Dit vertegenwoordigd je private key. De 24 woorden wordt ook wel je recovery seed genoemd en er zijn meer benamingen voor. De volgorde van de 24 woorden is van belang!
- Schrijf je 24 woorden eerst op papier.
- Overweeg vervolgens om je 24 woorden in metaal vast te leggen met een seed back-up product.
- Deel je 24 woorden nooit met iemand. Dan kan je crypto gestolen worden.
- Je 24 woorden voer je alleen in op je hardware wallet en nooit op je mobiel of computer. Als hier om wordt gevraagd is dit 100% zeker een scam.
- Maak nooit een digitale kopie, door bijvoorbeeld een foto te maken, van je 24 woorden.
- Per cryptomunt of blockchain heb je een eigen ontvangstadres. Dus Bitcoin heeft andere ontvangstadressen dan Ethereum maar een Ethereum token (ERC20 token) heeft geen eigen ontvangstadres en stuur je naar je Ethereum adres.
- Crypto staat niet daadwerkelijk opgeslagen op de hardware wallet zelf. Op de hardware wallet staat slechts de sleutel, de private key, waarmee je toegang hebt tot de bijbehorende ontvangstadressen. De ontvangstadressen en de tegoeden staan op de blockchain.
Aanbod hardware wallets Binance
Hieronder staan een aantal hardware wallets die geschikt zijn om crypto van Binance naar de hardware wallet te sturen. Let er wel op of jouw crypto's ondersteund worden door een bepaalde hardware wallet. Ons hele assortiment hardware walets vind je hier.